S TAKO 'ZLIZANIMI' GUMAMI SI JE UPAL NA CESTO: Koprski policisti ugotovili več kršitev med tovornjakarji (FOTO)

Kronika

Policisti Postaje prometne policije Koper so izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil. Nadzor je potekal na avtocestnem križu in njenih vzporednih cestah. Prekontrolirali so 32 voznikov tovornih vozil. V nadzoru so beležili tudi hujše kršitve delovno-pravne zakonodaje ter brezhibnosti tovornih vozil. Izvedli so 19 ukrepov in dva hitra postopka z izdajo odločbe. Izstopajoč primer večjih kršitev je voznik tovornega vozila, katerega sedež se nahaja na območju Logatca, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Voznik je s tovornim vozilom peljal po regionalni cesti od Logatca proti Razdrtemu, kljub temu da cesta dovoljuje le vožnjo tovornih vozil v lokalnem prometu. Med kontrolo tahografa je bilo ugotovljenih več kršitev delovno-pravne zakonodaje.

Zaradi ugotovljenih tehničnih pomanjkljivosti na vozilu je bil vozniku odrejen izredni tehnični pregled v Postojni, kjer so se domneve policistov tudi potrdile. Vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 300 evrov, zoper pravno osebo pa bo voden prekrškovni postopek, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija