S PROTESTI SO NADALJEVALI TUDI V NEDELJO: So pa jih policisti "pohvalili", ker s seboj niso pripeljali otrok

Slovenija

Policisti so tudi na nedeljskem shodu v Mariboru, na katerem se je zbralo okrog 100 nasprotnikov epidemioloških ukrepov, ukrepali zaradi nespoštovanja ukrepov. Uvedli bodo štiri hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali pet plačilnih nalogov, izrekli dve opozorili, podali pa bodo tudi en predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da so policisti shod ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi videoposnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem zakona o nalezljivih boleznih jim bodo po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper njega.

Ob tem so dodali, da žal tudi v nedeljo nekaj udeležencev shoda ni upoštevalo pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske in se ne družijo. "Izpostavljamo pa, da so za razliko od sobotnega protesta občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok," so navedli.

Ob tem so izpostavili, da s svojim delom nikakor ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh, zato jih je potrebno upoštevati.

Na mariborskem Trgu svobode se je v nedeljo zbralo okrog 100 ljudi, v soboto pa okrog 800. Izrazili so protest proti vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja epidemije covida-19. Protestniki, ki so bili pogosto brez mask in varnostne razdalje, so s seboj prinesli transparente z napisi: Zdaj bije bitko vsak, saj vzeli bi še zrak, Uživajte, dokler lahko, Danes imamo pouk v trgovini s pohištvom in V šoli nosimo nasmeh, ne mask.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  06 .04. 2021 ob  09: 54
Zanimivo, kako se interpretirajo zakoni: Policija lahko uporabi posnetke, na facebooku za kaznovanje protestnikov. Če pa smrtnik želi uporabiti posnetek pogovora kot dokaz laganja na sodišču pa je ta neveljaven, ker ni bilo dano soglasje za snemanje. So protestniki dali soglasje, da jih snemajo in fotografirajo? V kolikor niso dali soglasja, bi tudi taki dokazi morali biti zavrženi.
forešter4 |  06 .04. 2021 ob  07: 53
po spodnjih komentarjih se vidi, koliko je že ljudstvo oprano.....žalostno
Obala1 |  06 .04. 2021 ob  00: 35
Oni ustrajajo In to je pohvalno ...vendar tudi vi dva ne nehata komentirat taksne zadeve ...da ne bi narobe razumeli, ponavadi jaz ne mislim komentirat vendar ko vidim “ strokovnjake “ de merda ala @vseved In @Fritla vidim koliko smo ubogi z načinom razmišljanja ...In kako vedno pravim, clovek bi se moral zaustaviti z raziskavami zivalskih Intelligenc In začet z raziskavami cloveskih neumnosti
vseved |  05 .04. 2021 ob  19: 04
zaradi teh bo država še dolgo zaprta .
Fritla |  05 .04. 2021 ob  18: 53
Madona, ti pa kar vztrajajo.
Vseeno boljše 100 kot 800.
Manj ko jih je na cesti, manj bo okužb.
To so v bistvu neki borci za pravice virusov.