S PONEDELJKOM POSTOPNO PRILAGAJANJE PLAČLJIVIH PARKIRIŠČ V KOPRU: Ob stadionu, za barko in P+R še naprej brezplačni

Koper

S 1. februarjem bodo na nekaterih javnih parkiriščih v Kopru ponovno uvedli plačljiv parkirni režim. Marjetica Koper sporoča, da bodo parkirni avtomati ponovno odprti na makadamskem in asfaltiranem parkirišču za tržnico, ob Olimpijskem bazenu, na Ukmarjevem trgu, na Severni obvoznici, za banko, ob objektu Zeleni park, na Novi ulici v Semedeli in pri Osnovni šoli Antona Ukmarja. Še naprej ostajajo plačljiva tudi parkirišča na Trgu Brolo in Vergerijevem trgu, v Podgorju ter na tržnici znotraj zapornic.

Parkiranje še naprej ostaja brezplačno na parkiriščih ob nogometnem in atletskem stadionu, za objektom Barka, na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, ob mandraču, v Žusterni, pod deteljico, na Ankaranski cesti, pri Rotundi, ter na vseh parkiriščih izven mesta.

Od ponedeljka bo veljala tudi novost pri parkirnih abonmajih, saj se ukinja možnost sklenitve celoletne pogodbe z upravljavcem. Cena za občane bo tako enotnih 20 evrov, za vse ostale uporabnike pa 30. Vsi, ki že imate sklenjeno letno pogodbo, lahko pod enakimi pogoji (15 evrov) abonmaje podaljšujete do konca njene veljavnosti.

Na Marjetici še sporočajo, da je ponovno odprto tudi njihovo prodajno mesto parkirnih abonmajev. Parkirna hišica na parkirišču za mestno tržnico je odprta od ponedeljka do petka, med 6. in 18. uro. Vsem imetnikom abonmajev, ki zaradi ukrepov (brezplačno parkiranje) niste koristili vnaprej plačane storitve, bodo veljavnost abonmajev ustrezno podaljšali.

Poleg abonmajev pa lahko v parkirni hišici ponovno brezplačno prevzamete tudi biološko razgradljive vrečke. Ob prevzemu morate predložiti položnico ali osebni dokument, s katerim boste dokazali vključenost v sistem rednega prevzema in odvoza komunalnih odpadkov.