S POMOČJO UMETNE INTELIGENCE 'OBUDIL' ŠTEVILNA ZNANA IMENA: Tako bi bili prehitro preminuli zvezdniki videti danes (FOTO)

Svet

Mnogi zvezdniki so svet zapustili veliko prezgodaj. Ene je v smrt pahnila odvisnost od drog in alkohola, spet drugi se niso znali spopasti z duševno stisko, nekatere je doletela usodna tragična nesreča. Slednja je pri 40 letih v smrt pahnila Paula Walkerja, igralca, ki je najbolj znan po svoji vlogi iz filmov Hitri in drzni. Istanbulski odvetnik in fotograf Alper Yesiltas je s pomočjo umetne inteligence "obudil" številna znana imena, ki niso dočakala visoke starosti, in prikazal, kako bi bili videti danes, če bi bili še med nami.

Mnoge slavne je spremljala ista usoda in sicer so umrli mladi ali prezgodaj. Yesiltas je zvezdnike postaral s pomočjo umetne inteligence in različnih grafičnih programov ter v seriji "As If Nothing Happened" (slovensko "Kot da se ne bi nič zgodilo") na izjemno realističnih portretih prikazal, kako bi bili preminuli zvezdniki videti danes, če bi bili še živi. "Vse, kar si človek zamisli, lahko realistično prikažemo," je nad AI tehnologijo navdušen Yesiltas, piše BuzzFeed.

Michael Jackson (umrl leta 2009, star 50 let)

Heath Ledger (umrl leta 2008, star 28 let)

Paul Walker (umrl leta 2013, star 40 let)

Amy Winehouse (umrla leta 2011, stara 27 let)

Freddie Mercury (umrl leta 1991, star 45 let)

2pac (umrl leta 1996, star 25 let)

John Lennon (umrl leta 1980, star 40 let)

Skupina The Beatles (George Harrison je umrl leta 2001, star 58 let)

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija