RUSKI ZNANSTVENIK ŠOKIRAL SVET: Postali naj bi nesmrtni! (FOTO)

Svet

Ko je bil star komaj 11 let, je Rus Aleksej Turčin ostal brez najboljšega prijatelja. Njegova smrt ga je tako prizadela, da se je že v zgodnji mladosti odločil posvetiti svoje življenje proučevanju nesmrtnosti. Kasneje se je vpisal na prestižno moskovsko fakulteto in leta 1997 magistriral iz fizike. Od takrat je objavil več knjig, na desetine člankov za različne znanstvene revije in postal eden vodilnih znanstvenikov na področju transhumanizma, znanstvenega gibanja, ki si prizadeva podaljšati in izboljšati človeška življenja s pomočjo različnih tehnologij, piše Daily Star.

Aleksej Turčin

Njegovo najbolj znano delo z naslovom Zemljevid do nesmrtnosti, ki ga je napisal skupaj s fizikom Maksimom Černjakovim, vsebuje načine, kako premagati smrt, je po pričakovanjih povzročilo pravo nevihto v znanstveni skupnosti.

Turčin trdi, da bodo vsi ljudje do leta 2600 postali nesmrtni, verjame pa tudi, da je mrtve možno oživeti.

Spoked about AI risk for Russian main TV channel. As always had some insights during the speech. One was that a war...

Objavil/a Alexey Turchin dne Petek, 27. oktober 2017

V omenjeni knjigi so med drugim predstavljeni štirje načini, kako premagati smrt.

Opcija A je precej neposredna. Ljudje bi morali takoj, ko dobijo priložnost, namestiti umetne organe, ki jim bodo večno služili.

Ker kaj takega ni mogoče, avtorja predlagata opcijo B, za katero ste verjetno že slišali. "Krionika in zamrzovanje telesa vam lahko kupita čas, dokler ne odkrijemo načina za doseganje nesmrtnosti," pravita avtorja.

Krionika je nizkotemperaturna konzervacija (pri skoraj –200 stopinjah Celzija) človeškega trupla z upanjem na oživitev z novimi tehnologijami v prihodnosti. In čeprav človeštvo že tisočletja verjame v obstoj duše, ki po smrti zapusti telo ter je esenca, ki omogoča življenje, je znanost definicijo smrti dandanes zreducirala na to, da gre pri njej zgolj za prekinitev električnega signala med celicami. Prav iz te definicije smrti in želje po večnem življenju pa izvira globalni porast krioničnih zamrznitev preminulih.

Opcija C opisuje digitalno večnost. Vse človeške misli in občutke bi prenesli na superračunalnike, nato pa bi te podatke kasneje prenesli v nova, verjetno biomehanska telesa.

InSpace forum - and me

Objavil/a Alexey Turchin dne Petek, 03. marec 2017

Pri opciji D gre za slepo prepričanje. "Čeprav tehnologija raste in se razvija zelo hitro, še nismo našli načina, kako živeti večno, a sem prepričan, da bo do leta 2600 to doseženo. Do takrat lahko samo upamo, da je proces smrti reverzibilen," menita avtorja.

Turčin tudi meni, da je možno, da bodo nekega dne vsi, ki so kdaj umrli, oživeli. "Te možnosti ne moremo izključiti. S pomočjo neke superinteligence na galaktični ravni bi to bilo mogoče doseči," zaključi znanstvenik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  28 .02. 2022 ob  05: 46
leta 2600 , če ne še prej, ne bo niti svet več obstajal, če bo šlo tako naprej