RUSKI RAKETNI NAPAD NA POLJSKO? Umrli najmanj dve osebi, sklicana izredna seja odbora za nacionalno varnost

Svet

Poljski premier Mateusz Morawiecki je nocoj sklical izredno sejo vladnega odbora za nacionalno varnost zaradi sicer še nepotrjenih poročil, da naj bi ruske rakete zadele kmetijo v poljski vasi blizu ukrajinske meje in pri tem ubile dve osebi. Pentagon je medtem sporočil, da so ZDA seznanjene s poročili in da informacije še preverjajo.

Sklic seje je na Twitterju naznanil tiskovni predstavnik vlade Piotr Müller. Pri tem ni navedel, o čem naj bi odbor razpravljal, vendar so lokalni mediji poročali, da bi lahko bil sestanek povezan z eksplozijo na poljski meji z Ukrajino, poroča BBC.

Tiskovni predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva general Pat Ryder je dejal le, da so ZDA seznanjene s poročili, da naj bi dve ruski raketi zadeli lokacijo na Poljskem blizu meje z Ukrajino, vendar za zdaj nimajo dokazov, ki bi ta poročila potrdila.

Ruske sile so na cilje v Ukrajini po navedbah Kijeva danes izstrelile približno sto raket. Glavna tarča so bili objekti kritične infrastrukture. Po navedbah Kijeva gre za najbolj obsežne napade na energetsko infrastrukturo od začetka vojne. Brez električne energije je ostalo več kot sedem milijonov gospodinjstev. V prestolnici Kijev so rakete zadele dve stanovanjski zgradbi in terjale najmanj eno smrtno žrtev. Po vsej Ukrajini pa je bil razglašen alarm zaradi nevarnosti zračnih napadov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  16 .11. 2022 ob  00: 04
-2
Janševe mokre sanje so se uresničile! Vojna,svetovna vojna bo!
manemebasat |  15 .11. 2022 ob  22: 31
To je maslo od preklete kokainske marionete zelenske. Nic vam ne verjamem. Gnusobe ogabne politicarske in novinarske!