'RUSKA RULETA' VOZNIKOV TOVORNJAKOV: Prepoved prometa zaradi orkanske burje jih ni ustavila, so jih pa policisti

Kronika

Na Severnem Primorskem piha močna burja in povzroča številne nevšečnosti v prometu; tudi tokrat je presenetila marsikaterega voznika.  Zaradi vremenskih razmer že od sobote velja omejitev oziroma prepoved prometa tako na hitri cesti H4 med Nanosom in Selom, kot tudi na regionalni cesti Razdrto - Podnanos - Manče - Vipava v Vipavski dolini.

Fotografija je simbolična. 

Omejitve v prometu zaradi vetrovnih razmer veljajo predvsem za tovorni promet, saj tovornjakom zaradi višine grozi večja nevarnost, da jih močni sunki vetra prevrnejo. Močna burja tudi danes ne pojenja, zato na izpostavljenih odsekih še vedno velja prepoved prometa, policisti PU Nova Gorica pa na terenu preverjajo, če vozniki omejitev prometa zaradi vremenskih razmer tudi upoštevajo. 


 
Od včeraj do danes zjutraj so policisti obravnavali kar 18 voznikov tovornih vozil, ki prepovedi niso upoštevali, zato jih je doletela globa, prekrškovni postopki pa bodo izvedeni tudi zoper 15 gospodarskih družb

Predpisana globa zaradi neupoštevanja zapore posamezne ceste je 200 evrov za voznika tovornjaka in 1000 evrov za pravno osebo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija