RUSIJA OBTOŽUJE UKRAJINO: S pomočjo ZDA naj bi razvijala biološko orožje

Svet

Rusija je obtožila Ukrajino, da je s pomočjo ZDA razvijala biološko orožje. Kot je danes izjavil tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva Igor Konašenkov, so dobili dokaze o obstoju takšnega programa, ki so jih Ukrajinci skušali uničiti. Konašenko je poleg tega zagrozil ukrajinskim sosedam, naj ne nudijo svojih letališč ukrajinskim letalom.

Na sinočnji novinarski konfrenci v Moskvi je Konašekov dejal, so dobili dokaze, da so Ukrajinci ob začetku ruskega napada 24. februarja na hitro uničevali številne nevarne patogene, od povzročitelja kuge in antraksa do kolere in tularemije. Napovedal je, da bodo dokumentacijo, ki naj bi dokazovala tudi ameriško financiranje, razkrili v bližnji prihodnosti, je poročala ruska tiskovna agencija Tass.

Konašenkov je poleg tega opozoril ukrajinske sosede, naj ne omogočajo, da bi ukrajinsko letalstvo lahko uporabljalo njihova letališča. V takem primeru bodo imeli to državo za "stran v konfliktu".

Opozorilo je bilo namenjeno predvsem Romuniji, ki jo je Konašenkov tudi izrecno omenil. "Vemo, da so ukrajinska bojna letala letela v Romunijo in druge sosednje države (...) Uporaba letališč v teh državah za nameščanje ukrajinske vojaških letal in njihova uporaba sile proti ruski vojski bi lahko pomenila vpletenost teh držav v oboroženi konflikt," je dejal.

Dejal je sicer, da so ruske sile uspele uničiti že "praktično vsa" ukrajinska letala, ki so bila sposobna za boj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zagrozil je tudi, da se bodo ruske sile zdaj posvetile tudi napadom na ukrajinsko vojaško industrijo. "Kot del naloge za demilitarizacijo Ukrajine bodo ruske sile napadle podjetja ukrajinske vojaške industrije," je napovedal. Zatrdil je, da bodo uporabljali "natančna orožja", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  07 .03. 2022 ob  11: 06
Ubogi Putinovi oboževalci.
To je fotokopija Sadamovih orožij za masovno ubijanje.
A sedaj pa čakate na Putinov govor na kaki letalonosilki, kot ga je imel Bush ta mlajši po tem ko je zahodna klika uničila Irak.
Ma ste ovce, še bolj tumbaste ovce kot tisti ki so verjeli Bushu in kompaniji.
Resnica očem skrita |  07 .03. 2022 ob  10: 13
Uničili so 11 ameriških biolaboratorijev, 4 nemške centre za strupene kemikalije, 3 švicarska nanotehnološka centra, 1 francoski biotehnološki laboratorij, 3 izraelska laboratorija kjer so delali na bio orožji ki se prenaša po zraku. Uničili so mobilne laboratorije ki so skušali prenesti patogene čez ukrajinsko mejo na Poljsko.
Po sporazumu med ameriškimi obrambnim ministrstvom in ukrajinskim ministrstvom za zdravje, ukrajina ni imela nadzora nad temi laboratoriji.