RUSI BOMBARDIRALI SAMI SEBE; MOSKVA: "Prišlo je do izrednega izpusta eksplozivnega sredstva" (FOTO, VIDEO)

Svet

Rusko bojno letalo je v četrtek zvečer odvrglo bombo na rusko mesto Belgorod v bližini meje z Ukrajino, je potrdilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Ob tem niso pojasnili, ali je šlo za nesrečo, tehnično napako ali kaj tretjega. Smrtnih žrtev ni bilo, dve ženski sta bili ranjeni, je sporočil lokalni guverner.

"V četrtek ob približno 22.15 po moskovskem času, ko je letalo Su-34 ruskih zračnih sil opravljalo prelet nad mestom Belgorod, je prišlo do izrednega izpusta eksplozivnega sredstva," je po navedbah ruskih tiskovnih agencij sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Ob tem niso pojasnili, ali je šlo za človeško napako ali so bile za "izredni izpust eksplozivnega sredstva" krive tehnične težave. Dodali so le, da preiskava incidenta poteka.

Dve ženski sta bili ranjeni, poškodovanih je bilo več stavb, pa je po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočil guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov. Po eksploziji je v središču mesta nastal krater s premerom približno 20 metrov, poškodovanih je tudi več avtomobilov in električnih drogov.

Mesto Belgorod, ki ima približno 370.000 prebivalcev, je od ukrajinske meje oddaljeno približno 40 kilometrov. Ruska letala redno preletavajo mesto na poti v Ukrajino, hkrati pa je bila tudi regija že večkrat tarča ukrajinskega obstreljevanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija