RUMENI ZOBJE SO MOČNEJŠI OD BELIH: Nikar jih ne belite!

Zaradi zobnega tkiva so zobje naravno malce rumenkaste barve in to je normalno. Zato je njihovo beljenje napaka, saj jih slabi.

Čeprav nekateri obravnavajo rumene zobe kot znak slabe higiene, znanstveniki pravijo, da so bolj zdravi in močnejši od belih zob. Kot pojasnjujejo, je emajl pravzaprav rumeno-bele barve, dentin (zobno tkivo), ki je pod emajlom, pa je naravno rumene barve. Beljenje tako slabi zobe.

Sredstva za beljenje zob vsebujejo vodikov peroksid, ki prodira skozi emajl in razgrajuje spojine, ki povzročajo spremembo barve, zato zobje postanejo bolj beli, pojasnjujejo na Univerzi British Columbia v Vancouvru. Posledice beljenja zob, kot je poškodovan emajl, vnetje dlesni, preobčutljivost zob in še veliko podobnega, so lahko tudi nepopravljive.

Deli novico:

RUMENI ZOBJE SO MOČNEJŠI OD BELIH: |  03 .11. 2017 ob  05: 52
so pa grši.
Livio |  02 .11. 2017 ob  07: 43
rumenozobi napadajo svet
Sem zev, brez zob |  02 .11. 2017 ob  03: 03
Nikoli več zobobolov, nikoli več obiskovanja dentistov. Z jaBOLkom je tako. Odkar je Eva odtrgala jaBOLko, je vse (kar poglejte naokoli) odtrgano. Odkar je Eva odtrgala z drevesa spoznanja dobrega (življenje) in hudega (smrt), čLOVEka ni za spoznat. Vojaki so morali jesti granatna jaBOLka. V peškah in koščicah vseh takih sadežev, je strupena snov amigdalin, katera duši dihanje celic. Vsebuje prost atom dušika. Dušik duši dušo. Grešniki, be sme mučit. Je vse zapisano v edini knjigi Resnice-Bibliji. Če nisi v resnici, si v laži (satanovi), v iluziji.
Jabolko |  01 .11. 2017 ob  17: 08
Jabolko jih očisti...pa še naravno je.