Rovinj: turistični biser s črnimi madeži

Istra

Rovinj zagotovo velja za turistični biser, ki je poznan v svetovnem merilu. Kljub temu da je turizem tudi glavna panoga istrskega mesteca, pa je vse več nezadovoljnih, ker ima to nekaj črnih madežev, ki zagotovo ne sodijo med turistične atrakcije.

Turistični delavci so zato zaskrbljeni. Ne le zaradi tega, ker omenjene točke niso v ponos mestu, ampak predvsem zato, ker bi ob primerni prenovi in vsebinah lahko postale nove atrakcije.

Hotel Rovinj, ki je v lasti ameriškega investitorja Gavina Susmana, bo zagotovo še nekaj let stagniral, saj ta pravi, da zaradi krize nikakor ne pride do kredita, ki bi mu omogočil sanacijo.

Od restavracije Škrabe, ki ima v Rovinju zelo dolgo tradicijo, so ostali le še zidovi. Lastniki pravijo, da želijo na istem mestu zgraditi novo restavracijo, vendar to ni prioriteta.

Glede Lanterne je vse enako kot lani, kar pomeni, da se že 30 let ni nič spremenilo, piše istranews.in. Nekdaj atraktiven nočni klub je tako v propadu, nedorečeno lastništvo pa onemogoča, da bi kdorkoli vanj investiral in ga ponovno zagnal.

Stara hladilnica, ki je v lasti družbe Mirna, pa se že več let neuspešno prodaja. Tako ni znano, kaj bo z zapuščeno stavbo in kdaj, če sploh, bo dobila nove vsebine. 

Deli novico: