ROPARSKI POHOD NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Tatovi 'udarili' trikrat, odnesli zajeten kupček denarja

Kronika

V soboto popoldan so bili koprski policisti obveščeni o drzni tatvini ob avtocesti, na počivališču Ravbarkomanda, v smeri proti Ljubljani. Državljan Romunije, ki prebiva v Avstriji, je prijavil, da je žrtev drzne tatvine. Okradli naj bi ga Romuni, ki so se s kraja odpeljali z osebnima avtomobiloma znamk Audi A6, črne barve, z avstrijskimi registrskimi tablicami, in Opel Zafire, sive barve, z romunsko registracijo. A kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, se roparski pohod tukaj ni končal, saj so tatovi 'udarili' še dvakrat, in sicer na Povirju in na Danah.

Vse fotografije so simbolične.

Nekaj ur zatem, ob 19.30, so bili policisti obveščeni tudi o drzni tatvini na Povirju. Osebe z enakim vozilom naj bi tokrat okradle skupino državljanov Romunije, ki so se prevažali z minibusom.

Ob 21.50 pa so bili koprski policisti že tretjič obveščeni o drzni tatvini ob avtocesti. Tokrat sta pri Danah menjala pnevmatike dva državljana Romunije, ki sta bila prav tako žrtvi avtocestnih tatov. Ti naj bi jima na Fernetičih predrli gume, medtem ko sta voznika točila gorivo.

Voznika se po točenju goriva nista zaustavljala na počivališču, ampak sta po plačilu računa takoj odpeljala proti Ljubljani, vendar sta se zaradi praznih pnevmatik zaustavila pri Danah. Med menjavanjem pnevmatik je neznanec izkoristil nepozornost enega od njiju in mu iz avtomobila ukradel torbico z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in 1800 evri gotovine.

Policisti intenzivno zbirajo informacije glede vseh treh prijavljenih drznih tatvin.

Nemir v sežanskih lokalih

V soboto ob 2.43 so koprski policisti dobili obvestilo o pretepu v enem od lokalov v Sežani. Na kraju so ugotovili, da sta javni red in mir kršila Sežančana, stara 32 in 35 let, ki sta se sprla z natakarico, zatem pa razbijala kozarce. 35-letniku sledi hitri postopek po 6/1 ZRJM, 32-letniku pa hitri postopek po 6/1 in 7/1 ZJRM. Hitri postopek so izvedli tudi za 37-letno natakarico, in sicer po 16/2 Zopa.

Istega dopoldan pa je 58-letni domačin v enem od lokalov v Sežani od natakarice zahteval postrežbo z alkoholno pijačo. Ker mu ni postregla, jo je zmerjal. Policisti so mu izdali plačilni nalog, zatem pa je pričel žaliti tudi policiste, obenem je kričal in zahteval alkoholne pijače. Ker ni upošteval ukazov policistov, naj preneha s kršitvami, so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog po ZJRM (členi 7/2 , 22/1 in 6/1).

Kraje in drzne tatvine

V soboto ob 3.50 so policisti obravnavali drzno tatvino v Kopru. Medtem ko so stanovalci spali, so jim iz stanovanja ukradli torbico, jakno, telefon in denarnico. Prav tako so nekaj stvari ukradli tudi sosedom v isti večstanovanjski hiši. Tudi njim so ukradli torbico, denarnico z denarjem in osebnimi dokumenti. Vhodna vrata večstanovanjske hiše so bila zaprta, vrat stanovanja pa niso imeli zaklenjenih. Iz hodnika hiše so ukradli tudi dve gorski kolesi znamke Merida (eno bele barve, drugo črne barve).

V soboto ponoči je nekdo na Markovcu z osebnega avtomobila odtujil vsa štiri alu platišča s pnevmatikami. Lastnica je oškodovana za 700 evrov.

V nedeljo je v Portorožu nekdo ukradel parkiran in zaklenjen moped znamke Piaggio, tip MRG MC3 50, svetlo sive barve, reg. št. KP T2- 883, letnik 2002, vreden 500 evrov.

Pridržali voznika, s strokovnim pregledom se ni strinjal

V nedeljo ob 2.20 so policisti v Postojni 45-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili pridržanje. Strokovni pregled na alkohol je odklonil, sledi mu obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija