ROMUNI PADLI V ZASEDO SEŽANSKIH POLICISTOV: Na postajališčih na Primorki so okradli svoje sodržavljane

Kronika

Policisti so prijeli tri Romune, ki so na avtocestnem počivališču dvakrat pristopili do dveh sodržavljanov, ki sta se z avtobusom vračala domov. Pod pretvezo, da so predstavniki avtobusa, sta jim moška pokazala denarnici. Nato ju je trojica okradla in pobegnila z denarjem. Policisti so jih našli, preiskovalni sodnik pa jim je odredil pripor.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper, so sežanski policisti 2. in 4. avgusta na počivališču dveh bencinskih servisov na avtocesti obravnavali dve tatvini denarja, storjeni na drzen način. V obeh primerih so ugotovili, da sta oškodovanca, državljana Romunije, na počivališče bencinskega servisa prispela kot potnika avtobusa romunskega prevoznika, ki je prevažal potnike na relaciji Italija - Romunija.

Ko sta bila zunaj avtobusa, so do njiju pristopili trije moški, prav tako romunski državljani, ki so se jima predstavili za predstavnike avtobusnega podjetja, ki ponovno preverjajo vozne karte ter količino denarja, ki jo imajo potniki pri sebi.

Na tak način so osumljenci dosegli, da sta jim oškodovanca pokazala vsebino denarnice, pri tem pa so izkoristili položaj in oškodovancema iz denarnice na drzen način ukradli ves denar in z njim pobegnili s kraja dogodka. V prvem primeru so oškodovancu vzeli 450 evrov, v drugem pa 2900 evrov.

Policisti so z zbiranjem obvestil in po pregledu posnetkov varnostnih kamer iz obeh bencinskih servisov ugotovili, da so drznih tatvin osumljeni trije moški, romunski državljani, ki so bili začasno nastanjeni v Postojni. 5. avgusta, ko so osumljenci spet prihajali na območje Policijske postaje Sežana, po vsej verjetnosti z enakim namenom, so jih policisti prijeli, nato pa vse tri kazensko ovadili in prepeljali k preiskovalnemu sodniku, ki je za vse tri odredil pripor.

Policisti so med preiskavo ugotovili, da so se osumljenci, dva stara 36 let, tretji pa 53 let, združili z namenom, da na avtocestnih počivališčih poiščejo romunske državljane, ki se z večjimi količinami denarja vračajo iz zahodnih držav domov v Romunijo, in jih okradejo. Pri tem so si osumljenci natančno razdelili vloge opazovalca okolice, navezovanja stika z žrtvijo in namišljenega sprevodnika avtobusa.

V določenem trenutku je eden od storilcev, zaradi večje prepričljivosti, pod pretvezo preverjal denar drugega sostorilca, ter tako lažje prepričal oba oškodovanca, da sta jim pokazala denarnico oziroma jim v roke položila denar. Nato so osumljenci denar na drzen način ukradli in z njim pobegnili.

Obstaja tudi velika verjetnost, da je bilo takšnih primerov tatvin še več, vendar policiji tega oškodovanci, predvsem zaradi odhoda avtobusa naprej, niso naznanjali, so še sporočili z uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija