ROMINA KRALJ: Izoli je treba povrniti ugled

Izola

Romina Kralj kandidira za županjo v Izoli s podporo stranke Socialni demokrati in prepričana je, da ji bo uspelo. Od kod ta odločnost in borbenost? "Imam dolgoletne izkušnje v javnem sektorju, prav tako pri delu občinskega sveta in javnih zavodov. Čutim se sposobno voditi našo občino na premišljen in praktičen način, tako kot me ženske znamo," pravi kandidatka.

Praktična, učinkovita, zanesljiva in transparentna

Veliko Izolanov meni, da se projekti v Izoli premikajo prepočasi. Obenem se sprašujejo, ali lahko gimnazijska učiteljica ta utečen način dela občinske uprave sploh spremeni. Romina Kralj jim odgovarja: "Po izobrazbi sem kemijski inženir in vedno sem težila k iskanju rešitev. Taka sem po naravi, iščem možnosti, kako zadeve čim hitreje in enostavneje rešiti. Na tak način si predstavljam tudi reševanje izzivov občine. Projekte je možno peljati na zelo racionalen način, če jih pravilno zastavimo!"

Po številnih aferah, v katerih se je ime Izole pojavljalo v zadnjih letih, je Kraljeva prepričana, da je Izoli potrebno povrniti ugled. Sama si želi biti taka županja, na katero bodo Izolani lahko ponosni: "Želim si, da Izola ne bi bila na naslovnicah časopisov zaradi političnih zdrah, da ne bi bila v medijih samo, ko se razkrivajo nečednosti ali ko gre za hišne preiskave. Izola si zasluži, da se pojavlja v dobrih zgodbah!"

Njena mlajša sestra Lara, ki jo Izolani poznajo predvsem kot veterinarko, za Romino pravi, da je po naravi umirjena in dvakrat premisli, preden nekaj pove: "A ko se za nekaj odloči, je neverjetno vztrajna in ne odneha, dokler zadeve ne izpelje. Na vsak način je želela študirati kemijsko inženirstvo in tudi zaključila fakulteto kot edina ženska v letniku. Zaradi te njene lastnosti jo občudujem."

Lara pravi, da so bili njuni starši zelo zaskrbljeni, ko je Romina pri 26. letih zbolela za sladkorno boleznijo tipa 1: "A Romina je borka in uspela se je soočiti z novim življenjem, prilagoditi službo, si ustvariti družino in spraviti na svet dva zdrava, čudovita otroka. Z leti je postajala vedno bolj podobna tisti Romini pred boleznijo in danes blesti v svoji samozavesti z vsemi dolgoletnimi izkušnjami, ki jih je pridobila na svoji trnovi poti."

Romina Kralj je tipična predstavnica mlajše generacije, ki si vodenje občine predstavlja na zelo praktičen način – takšen, kakršne ženske pač so. Zato raje dobro premisli, kaj obljublja, ampak kar obljubi, bo zagotovo narejeno. In to ne v desetih ali petnajstih letih, temveč v njenem mandatu: "Ne želim obljubljati stvari samo zaradi priljubljenosti, temveč dati Izolanom jasne odgovore."

Pravi, da so z ekipo Socialnih demokratov za Izolo pripravili program s konkretnimi razvojnimi projekti. "Ta program bomo v primeru izvolitve dopolnjevali in prilagajali v pogovorih z občani. Želimo namreč delati za Izolane v dogovoru z Izolani," dodaja in zaključuje:

"Pozivam tiste, ki se še niso odločili, koga bodo volili, naj me podprejo. Ne bom jih razočarala."