ROK ZA ODDAJO PONUDB ZA GLAVNA DELA PRI 2. TIRU PODALJŠAN: Trije revizijski zahtevki zavrnjeni, eden še v presojanju

Koper

Nadzorni svet projektnega podjetja 2TDK je danes na predlog uprave potrdil podaljšanje roka za oddajo finančnih ponudb podjetij oz. konzorcijev, ki jim je 2TDK priznal usposobljenost za izvedbo glavnih gradbenih del v projektu drugi tir Koper-Divača. Namesto 22. februarja je novi rok 4. marec, so sporočili iz projektnega podjetja.

2TDK je usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu, ki že gradi drugo cev karavanškega predora na slovenski strani.

Na odločitev družbe o priznanju sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi oddaje glavnih del so bili vloženi štirje revizijski zahtevki. Vložile so jih družbe, ki jim ni bila priznana sposobnost sodelovanja v tej fazi javnega naročila, in sicer slovenska družba Ginex International, turška gradbinca YDA in Unitek, bosansko podjetje Euro-Asfalt skupaj s turškim IC Ictas, ter Gorenjska gradbena družba. Državna revizijska komisija (Dkom) je ta teden prve tri zahtevke zavrgla, o zahtevku Gorenjske gradbene družbe pa še odloča.

Rok za oddajo finančnih ponudb so v pričakovanju odločitve o četrtem zahtevku tako na 2TDK podaljšali za 10 dni.

Nadzorni svet družbe 2TDK je na predlog Uprave 2TDK soglasno potrdil podaljšanje roka za oddajo finančnih ponudb...

Objavil/a Drugi tir dne Petek, 19. februar 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija