ROGLIČ KONČAL NASTOPE PO FRANCIJI: "V teh okoliščinah ne bi bilo smiselno nadaljevati"

Slovenija

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je končal nastope na letošnji dirki po Franciji, je na klubski spletni strani sporočila njegova nizozemska ekipa Jumbo-Visma. Roglič, ki je na lanski francoski pentlji osvojil drugo mesto v generalni razvrstitvi in zmagal na dirki po Španiji, je v tretji etapi letošnje dirke padel in se poškodoval. Bo pa Tadej Pogačar še drugič v karieri na dirki po Franciji oblekel rumeno majico vodilnega. Slednjo je lani nosil zgolj zadnji dan Toura, ko je slavil skupno zmago, tokrat pa je velik korak k ponovitvi tega uspeha storil v sobotni osmi etapi, ko je dotolkel tekmece. Danes bo na vrsti zahtevna deveta etapa od Clusesa do Tignesa.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je končal nastope na letošnji dirki po Franciji, je na klubski spletni strani sporočila njegova nizozemska ekipa Jumbo-Visma. Roglič, ki je na lanski francoski pentlji osvojil drugo mesto v generalni razvrstitvi in zmagal na dirki po Španiji, je v tretji etapi letošnje dirke padel in se poškodoval.

???????? #TDF2021 Primoz Roglic won’t start in today’s stage of the Tour de France. He suffers too much from his injuries. Get well soon Primoz! ????

Objavil/a Team Jumbo-Visma Cycling dne Nedelja, 04. julij 2021

Enaintridesetletni Kisovčan je kljub bolečinam nadaljeval svoje nastope na dirki, kjer trenutno vodi lanski zmagovalec Tadej Pogačar. Po sobotnem več kot 35-minutnem zaostanku pa se je vodstvo njegove nizozemske ekipe odločilo, da Slovenec ne bo nadaljeval nastopov na Touru.

"Odločitev o odstopu je bila skupna. V teh okoliščinah ne bi bilo smiselno nadaljevanje dirke," je za klubsko spletno stran dejal Roglič in dodal: "V naslednjem obdobju je moja primarna naloga, da se opomorem in osredotočim na nove cilje. Zelo sem razočaran, da moram zapustiti karavano na Touru, kljub temu pa ostajam optimističen in že gledam v prihodnost."

Danes bo na vrsti zahtevna deveta etapa od Clusesa do Tignesa. Dolga bo vsega 144,9 km, kolesarji pa bodo morali premagati pet kategoriziranih vzponov. Dva bosta druge, dva prve, en klanec pa bo zunaj kategorije (HC). Cilj bo v zimskošportnem središču v Tignesu na 2107 m nadmorske višine. Zadnji vzpon bo dolg kar 21,1 km s povprečnim naklonom 5,6 %.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  04 .07. 2021 ob  12: 58
in zs to se lahko, na žalost zahvali lažljivcu in prerivaču soniju kurbeliju !