Robert Časar bo moral v zapor

Kronika

Višje sodišče v Kopru je po neuradnih informacijah Radia Slovenija potrdilo januarja izrečeno obsodilno sodbo nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper Robertu Časarju, ki bo moral v zapor na prestajanje kazni. Potrdili naj bi tudi del sodbe, v kateri sta bila na zaporne kazni obsojena poslovnež Marjan Mikuž in nekdanji poslanec Srečko Prijatelj.

Prvostopenjsko sodišče je Časarja obsodilo na šest let zaporne kazni, ki so jo višji sodniki po poročanju radia znižali za tri mesece.

Po poročanju spletnega portala MMC RTV Slovenija je višje sodišče Prijatelju, ki so ga na prvi stopnji zaradi napeljevanja k zlorabi položaja obsodili na tri leta zapora, izreklo enotno kazen šestih let zapora. Mikužu, ki je bil prav tako že obsojen v drugih postopkih, so prisodili enotno kazen treh let zapora.

Časarjev odvetnik Danijel Planinšec je za portal dejal, da sodbe še ni prejel, v primeru, da informacije držijo, pa je napovedal vložitev zahteve za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče.

Okrožno sodišče je v začetku leta nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper Časarju prisodilo šestletno zaporno kazen in petletno prepoved opravljanja vodstvenih funkcij v gospodarskih družbah, nekdanjemu poslancu Prijatelju so prisodili tri leta zaporne kazni, poslovnežu Mikužu pa štiri leta in en mesec zapora, njegovemu podjetju Premik net pa še odvzem nekaj več kot 2,2 milijona evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi.

Prijatelj naj bi Časarja in Mikuža nagovoril k dogovoru za sklenitev kupoprodajnih pogodb med Luko Koper in Premik netom kot posrednikom za zemljišča načrtovanega zalednega terminala Luke pri Sežani. Prav tako naj bi Prijatelj Časarja nagovoril, da od Mikuža zahteva in sprejme nagrado zase ter za Prijatelja. Mikuž naj bi na Prijateljevo nagovarjanje Časarju izročil 86.000 evrov, Prijatelju pa 245.000 evrov od zneska, ki naj bi ga Luka Koper plačala Premik netu.

Deli novico:

sveti jurij |  11 .12. 2013 ob  15: 57
To je plod sodelovanja z Popovičem. Ista usoda čaka tudi lajavega dupeljubca GGM