RIBIČI, POZOR! Zbirajo se prijave za organiziran lov cipljev

Slovenija

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes na spletnem mestu državne uprave objavilo javni poziv za prijavo k udeležbi pri organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu, ki bo potekal od 1. decembra 2022 do 30. aprila 2023. Prijaviti se je mogoče do 21. oktobra.

K organiziranemu ribolovu zimskih jat cipljev (Liza aurata) in drugih vrst pridnenih rib, ki se z njimi pojavljajo istočasno, se lahko prijavijo imetniki veljavnega dovoljenja za gospodarski ribolov.

Dovoljenje se mora nanašati na ribiško plovilo, s katerim se vlagatelj prijavlja k organiziranemu ribolovu in je bilo aktivno v zadnjem koledarskem letu pred oddajo vloge. Aktivnost ribiškega plovila se meri s številom oddanih ladijskih dnevnikov in iztovorjeno količino rib.

"Organiziran ribolov zimskih jat cipljev in drugih vrst pridnenih rib je dolgoletna tradicija, za ohranjanje katere je nujna primerno organizirana skupina ribičev, ki ima svojega vodjo. Imetniki posebnega dovoljenja lahko lovijo le v organizirani skupini pod vodstvom vodje ribolova in ne kot posamezniki," pojasnjujejo na ministrstvu.

Prijave zbirajo do 21. oktobra, oddane so lahko z navadno oz. priporočeno pošto ali oddane v vložišče ministrstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija