REZULTAT VELIKE ČISTILNE AKCIJE: 10 kubikov smeti in rešenih 10 nesrečno zapletenih rakov (FOTO)

Slovenija

V čistilni akciji Skupaj za našo obalo je minuli konec tedna sodelovalo 150 ozaveščenih posameznikov, ki so v nedeljo pobirali smeti med Izolo in Koprom. Nič manj dela niso imeli potapljači v Piranu, ki so iz morja potegnili za 10 kubikov ponjav, gum, posod in druge ribiške opreme, kot so ribiške mreže – smrtonosne pasti za morski živež.

Minulo nedeljo je med Koprom in Izolo potekala že druga čistilna akcija Skupaj za našo Obalo. Akcijo so organizirali ob Svetovnem dnevu oceanov, ki ga bomo obeležili 8. junija. Koprsko društvo Naredi nekaj za naravo in Rio Mare sta v sodelovanju z WWF in prostovoljci očistila kopno, na morski gladini so čistili s supi, pod gladino pa potapljači.

Čistilno akcijo so imeli tudi potapljači v Piranskem zalivu. Kar 80 ji je prišlo na pomoč iz Slovenije in Hrvaške. Z morskega dna v piranskem mandraču in v savudrijski luki so odstranjevali večje odpadke. Samo v Piranu so na plano potegnili za 10 kubikov smeti, rešili pa so tudi deset nesrečnih rakov, ki so se zapletli v ribiške mreže.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  06 .06. 2023 ob  21: 55
Ocean trzaski zaliv imamo kite,tune,morske pse in vso raznolikost quata do brancina.
Lepse bi blo ocistit obalo po sezoni