REZULTAT ŠOKIRAL ŠE POLICISTE: Podrl rekord in to kar sredi dneva!

Kronika

Hrvaški policisti so včeraj sredi dneva obravnavali 54-letnega voznika. Alkotest mu je pokazal kar 4,9 promila alkohola v krvi.

Fotografija je simbolična.

Osješko-baranjski policisti so včeraj ustavili kar dva voznika, ki sta imela v krvi veliko količino alkohola. Še posebno pa je izstopal eden. Čez dan, natančneje ob 13.15, so v Bocanjevcih ustavili avtomobil, ki ga je upravljal 54-letni državljan Hrvaške. Alkotest je zabeležil kar 4,9 promila alkohola v krvi.

Najvišja globa za ta prekršek je 20.000 kun (2643,92 evrov) ali 60 dni zapora, hkrati pa je vozniku izrečen ukrep prepovedi vožnje motornih vozil B kategorije do enega leta. Voznik pa si prisluži tudi šest prekrškovnih točk.

Kot poroča Glas Istre, lahko koncentracija štirih ali več promilov alkohola v krvi povzroči tudi smrt. Ta je lahko posledica prenehanja dihanja, zelo nizkega krvnega tlaka ali zadušitve med bruhanjem zaradi pomanjkanja refleksa za izločanje tekočine iz pljuč.

Dejstvo, da so smrtni primeri v takih okoliščinah redki in da si nekateri celo upajo sesti za volan, zdravniki pojasnjujejo z dejstvom, da so vsi tako zloglasni rekorderji večinoma "usposobljeni" za pitje alkohola, kar pomeni, ga dolgo uživajo in s tem dvigujejo prag dovzetnosti za zastrupitev z alkoholom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija