REVIZORJI OKRCALI DRŽAVO: Pri drugem tiru je bila neučinkovita!

Slovenija

Ministrstvo za infrastrukturo "z vso resnostjo in odgovornostjo" obravnava poročilo računskega sodišča, ki ugotavlja, da je bila država pri drugem tiru neučinkovita. Podrobneje se bodo odzvali, ko bodo dokument natančno preučili, bodo pa v okviru svojih pristojnosti storili vse, da bo projekt voden racionalno, učinkovito in transparentno.

Iz poročila računskega sodišča, ki se nanaša na obdobje od začetka leta 2015 do 30. junija 2020, izhaja, da ministrstvo za infrastrukturo ni bilo učinkovito pri vzpostavljanju podlag za gradnjo in gospodarjenje z drugim tirom. Prav tako revizija ugotavlja, da pri izvajanju nalog priprave in izvedbe projekta drugi tir Direkcija RS za infrastrukturo ni bila učinkovita, družba 2TDK pa je bila pri tem delno učinkovita.

Prav tako so revizorji ocenili, da sta bila vlada in ministrstvo za infrastrukturo pri nadziranju izvajanja projekta delno učinkovita.

"Ministrstvo za infrastrukturo obravnava poročilo računskega sodišča z vso resnostjo in odgovornostjo, na konkretne pripombe in očitane pomanjkljivosti se bomo podrobneje odzvali, ko bomo dokument v celoti in natančno preučili," so zapisali na ministrstvu.

Projekt ocenjujejo kot izjemno pomembnega, zato bodo, kot so zagotovili, storili vse, kar je v okviru njihovih pristojnosti, da bo projekt voden racionalno, učinkovito in transparentno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  13 .06. 2022 ob  21: 47
Ojla Pjero ma kaj ne greš nikoli po avtocesti do Benetk? Tam gradijo tretji pas že vsaj deset let in ni še končan. Pojdi pogledat ne, ne moreš biti samo tam na hribi.
Istriano |  13 .06. 2022 ob  21: 44
En najbolj neučinkovitih državnih organov je ravno Računsko sodišče.
Pjero Shriba |  13 .06. 2022 ob  02: 03
-1
Zanimivo je gledat, kako sosedje v Friulu ali Avstriji zadnjih 30 let gradijo predore in avtoceste.
V medijih se pri njih običajno pojavijo 2 novici.
Prva pravi, da so podpisali pogodbo za gradnjo in druga, da so končali z gradnjo večinoma v dogovorjenem roku, ki je v povprečju 1.5 do 2 krat krajši od našega.
A smo še vedno tranzicijska država in morajo planšarji na vladi prej opustit rejo krav in ovac ?
Alora, nehajmo s takimi projekti in počakamo 100,200 let, da se naši pra-pra vnuki naučijo tega posla ?