RESORT SALINERA ZA 10 MIO V ROKE NEMŠKEGA NALOŽBENIKA: Prenova naj bi bila končana do poletja

Piran

Strunjanski resort Salinera, ki je v lasti Save Turizma, kupuje naložbena družba Trigal. Ta je v večinski lasti nemške družbe za upravljanje naložb KGAL, manjšinski delničar je državna Zavarovalnica Triglav. Tako utegne bodoči državni turistični holding ostati brez strunjanske destinacije, danes pišejo Finance.

Resort Salinera obsega hotel, ki ima tri oz. štiri zvezdice s 101 sobo, s pripadajočo plažo, bazeni in energetskim parkom, Vilo Maia z devetimi apartmaji s tremi zvezdicami, ter 76 apartmajev z dvema oziroma nekaj s tremi zvezdicami. Trigal bo po podatkih Financ kupil nepremičnine za približno 10 milijonov evrov.

Pogodba je še v usklajevanju, podpis bo sledil v približno mesecu dni. Hkrati bi Trigal turistične kapacitete pustil v upravljanju Savi Turizmu, po neuradnih informacijah časnika za pet let. Takoj po nakupu je predvidena osvežitev hotela, ki naj bi bila končana do poletne sezone oz. ponovnega odprtja hotelov po končanju protikoronskih ukrepov, dodaja časnik.

Sprememba lastništva bo verjetno vplivala na to, da bo državni turistični holding ostal brez destinacije v Strunjanu, še opozarjajo na Financah. Družba Sava Turizem bo namreč eden glavnih členov načrtovanega holdinga.

Prodajni postopek za kompleks Salinera - ta je bil nekdaj del kapacitet družbe Hoteli Bernardin, ki so jo lani pripojili k Savi Turizmu - je trajal dlje časa, med interesenti pa so v preteklosti omenjali tudi Terme Krka, ki imajo svoj kompleks v neposredni bližini, ter štajerskega podjetnika Franca Jagra.

Podobno transakcijo so takrat še Hoteli Bernardin v okviru dezinvestiranja zaradi finančnega prestrukturiranja izvedli leta 2018, ko so izolski turistični kompleks San Simon resort prodali Kapitalski družbi (Kad) in Modri zavarovalnici. Tudi takrat se je omenjalo ceno 10 milijonov evrov. Nova lastnika sta že izvedla nekatere naložbe v kompleks, hotelsko in gostinsko dejavnost pa v San Simonu še naprej opravlja Sava Turizem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  29 .01. 2021 ob  22: 33
-2
026843
To je številka modrega listka za kopanje v manjšem in večjem zunanjem bazenu pri hotelu Salinera v Strunjanu, ki stane 3€. Celodnevna karta za bazena stane 5€, za popoldansko kopanje pa je treba odšteti 3€, otroci pa imajo do 4 leta zastonj, nad 4 leta pa 2€. Glede na to v kakšnem stanju je plaža in morje, posuto z morskimi algami, morsko travo, kakšnim morskim klobukom in veliko kamenja ter skal, preden se pride do željene mivke. Zato je za najmlajše morda prava izbira ravno plačljiv bazen, ki pa nima nikakršne sence, niti v njuni bližini ni za videti ležalnikov, ki so seveda tudi plačljivi. Problematika plačljivosti, pa se razpotegne tudi na senčnike, ki so skupaj z ležalniki in plačljivim paketom VIP ter razerviranimi mesti za tiste, ki imajo in lahko plačajo več. V hišici ob bazenih, ki je bila včasih namenjena za slačilnice, so uredili bife, ki ima ograjeno parcelico z mizami in stoli, kar pa je zopet samo za goste VIP, ki imajo vse všteto v ceno "all inclusive". Skratka, nepotrebno ločevanje tudi na kopališču.
Vse to pa še ni dovolj, zaradi tega, ker je veliko vprašanje, kje sploh v Strunjanu dobiti parkirni prostor, da bi lahko prišel do željene plaže Salinera, na kateri pa je kar nekaj prijetne sence pod krošnjami dreves, kar je primerno tudi za najmlajše. Parkirni prostor oziroma garažna hiša je ob Hotelu Salinera, seveda, če vas naključni varnostnik sploh spusti na njihovo plačljivo parkirišče. Največkrat je izgovor, da čakajo kakšnih ducat ali več gostov, ki so že rezervirali parkirišče, tako, da velikokrat tudi domačini ne moremo na plažo in nam tako še bolj otežijo poletne aktivnosti. Na drugi strani pa je ob cesti vse zaparkirano, pri privatnih hotelih vse zasedeno z gosti, na parkirišču pri Krki, pa vse venomer zasedeno, prav tako pri Hotelih Krka za svoje goste. Celo ob Parerencani parkirajo vozila na posebnih označenih in plačljivih parkiriščih neznanih lastnikov, do tam pa vodi cesta skozi ob Avtokamp v Strunjanu, ki se priklopi na Parezano na odcepu proti Porotožu.
Še nedolgo nazaj v bolj urejenih časih, je bilo plačljivo tudi samo kopališče Salinera, tako, da smo domačini imeli zastonj vstop, vse to pa se je kontroliralo na vhodu, sedaj pa tam ni nikogar več, ki bi sploh bil tam. Obiskovalec pa ima že ob ob vstopu res varljiv občutek, da je prišel na urejeno kopališče Salinera, kjer na sredini plaže plapola Modra zastava, ki naj bi bil znak kvalitete, varnosti in urejenosti.
Pohvale pa je so vredni reševalci iz vode, ki skrbijo za varnost v morju, saj so nenehno na svojem delovnem mestu v zato posebej narejenem visokem stolpu in tisti v bazenu.
Res pa so vsi prijazni v bifeju na plaži, kjer imajo kar kvalitetno morsko hrano in pijačo z zmernimi cenami, saj se kakšna prijetna osvežitev ali sladoledovimi dobrotami prav prileže, tako, da se tukaj pokaže prava domačnost in ustrežljivost.
Ko se na koncu dneva obiskovalec z družino vpraša, koliko ga je vse to enodnevno morsko doživelje na plaži Salinera stalo, bi za celoten strošek, morda drugje dobil za ta denar, že za kakšen dan več počitnic, zato, se ni za čuditi, da tudi domači turisti ob takšni organiziranosti odhahajo v druge turistične kraje.
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Idea Idea Idea Idea Idea

CENIK ZA ZUNANJE OBISKOVALCE

* Celodnevna karta - odrasli: 5€
* Celodnevna karta - otroci: 4 - 14 let - 3€
* Popoldanska karta - odrasli - 3€
* Popoldanska karta - otroci 4 - 14 let - 2€
* Ležalnik - 1dan / 7 dni - 5€ / 25€
* Senčnik - 1 dan / 7 dni - 5€ / 25€
* Summer club (2 ležalnika, senčnik) - 15€
* Ležalnik VIP - 7€
* Mesečna karta - odrasli - 100€
* Mesečna karta - otroci 4 - 14 let - 60€
* Sezonska karta - odrasli - 200€
* Sezonska karta - otroci 4 - 14 let - 120€
* Abonma 7 dni - odrasli - 25€
* Abonma 7 dni - otroci 4 - 14 let - 15€
* Najem igrišča 1 uro - 4€
* TUŠ žeton - 0,20€

BOOKING.COM

Ocena: 8,5
booking.com/reviews/si/hotel/bioenergy-resort-salinera.sl.html
hoteli-bernardin.si/si/files/default/salinera/kopalisca-in-bazeni/Salinera cenik-plaza-zunanji-bazen-2019.pdf
siol.net/posel-danes/novice/drzavni-pokojninski-skladi-kupujejo-hotele-na-obali-466789
siol.net/trendi/odkrivaj-slovenijo/nasli-smo-najbolj-neokrnjen-koscek-trzaskega-zaliva-422577
dnevnik.si/214300
posavskiobzornik.si/panorama/vtisi-sevnikih-uencev-o-oli-v-naravi
viva.si/Počutje-in-lepota/11025/Odprla-so-se-vrata-v-Salineri
sonchek.com/hotel/20881?gclid=EAIaIQobChMI6Z7kxbCA5AIVE853Ch0DLQT4EAMYASAAEgK-JPD_BwE
hoteli-bernardin.si/si/namestitve/strunjan?gclid=EAIaIQobChMI1tHMjrKA5AIVWuJ3Ch33FQm0EAAYASAAEgIRMfD_BwE
luxuryhotelsguides.com/?fullufi=-97368
Istriano |  29 .01. 2021 ob  13: 11
10 milijonov evrov? Najboljše bi bilo vse dati zastonj.