REŠILEC NA NUJNI VOŽNJI POVZROČIL PROMETNO NESREČO: Tovornjak "zrinil" s ceste, voznik poškodovan (FOTO)

Kronika

Na glavni cesti Solkan–Plave je včeraj prišlo do prometne nesreče, ki pa naj po prvih podatkih ne bi imela hujših posledic. Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, naj bi nesrečo povzročilo reševalno vozilo na nujni vožnji.

Po doslej zbranih podatkih policije naj bi reševalno vozilo, ki je vozilo proti Plavam, v levem nepreglednem ovinku prehitevalo pred seboj vozečo kolono avtomobilov. Nasproti mu je pravilno pripeljal tovornjak s polpriklopnikom, ki je prevažal cement.

Da ne bi prišlo do trčenja, se je tovornjak umikal skrajno desno, ob tem pa prebil varovalno ograjo in padel pod cesto. Voznik tovornjaka z italijanskimi registrskimi oznakami naj bi se pri tem poškodoval.

50-letnega italijanskega voznika tovornega vozila so takoj po nesreči iz vozila rešili reševalci iz prej omenjenega reševalnega vozila (v omenjenem vozilu so bili poleg voznika še trije sopotniki) in gasilci JZ GRD Nova Gorica. Voznik je bil lažje telesno poškodovan, zaradi prometne nesreče je nastala materialna škoda na tovornem vozilu kot tudi obcestni infrastrukturi.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta na tem območju nekaj časa popolnoma zaprta za ves promet oz. je promet kasneje potekal izmenično. V poznih popoldanskih urah oz. od 18.45 dalje do 23.54 pa je bila glavna cesta Solkan–Plave ponovno zaprta za ves promet zaradi odstranjevanja oz. dvigovanja tovornega vozila z avtodvigalom; obvoz je bil urejen čez Goriška Brda.

Prometni policisti bodo 33-letnemu vozniku reševalnega vozila zaradi odgovornosti za storitev prekrška izdali plačilni nalog, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija