REŠEVANJE ZABASANOSTI NA PARKIRIŠČU LONKA: Vhod bodo prestavili

Izola

Na izolskem parkirišču Lonka bodo prestavili vhod na začetek neimenovane ulice, kjer poteka enosmerni promet, so sporočili z Občine Izola. Izhod s parkirišča bo ostal na dosedanji lokaciji.

Parkirišče Lonka je bilo v času glavne turistične sezone polno zasedeno, na vstopno-izstopni točki pa je prihajalo do zastojev. Zato bodo vhod na parkirišče prestavili. V enosmerni neimenovani ulici bodo postavili prometni otok z zapornico ob vhodu na parkirišče. Preuredili bodo tudi cestnoprometno signalizacijo na neimenovani ulici in na parkirišču, izhodu pa bosta po novem namenjena zdaj oba vozna pasova (vstopno-izstopna točka).

Dela bo izvedla Komunala Izola in se bodo pričela še ta teden. Zaključena naj bi bila do konca novembra. Vrednost investicije je 35.000 evrov.

V naslednji fazi bo izvedena še signalizacija za obveščanje voznikov o zasedenosti parkirišč v občini, ki jih bo usmerjala od vstopa v Izolo vse do mestnega središča oz. lokacij parkirišč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  08 .09. 2021 ob  21: 03
"V naslednji fazi bo izvedena še signalizacija za obveščanje voznikov o zasedenosti parkirišč v občini, ki jih bo usmerjala od vstopa v Izolo vse do mestnega središča oz. lokacij parkirišč."
NAREDITE ŽE PARKIRNO-E HIŠO-E IN IZPRAZNITE MANDRAČ "PLOČEVINE" - vse občine jo/jih imajo ...
siviovcar |  08 .09. 2021 ob  14: 36
O gradnji garaže pa ne duha ne sluha !!!!!!
siviovcar |  08 .09. 2021 ob  14: 31
10
Naj se odgovorni raje vprašajo kako in predvsem kam naj v bodoče parkirajo turisti ....
Kako turisti prihajajo do plavih dovolilnic in tako zasedejo vsa mesta po Izoli kjer naj bi parkirali domačini.
Imam plavo dovolilnico, plačano parkirno mesto na lonki in plačano parkirno mesto v argu,
Med sezono in vikendi nimam kam parkirat . Naj se turistom izda drugačno barvo dovolilnic in naj parkirajo
samo tam.
Eho |  08 .09. 2021 ob  13: 13
Lahko, da se bo dogajalo, da na vstop v parkirišče Lonka ne bomo več čakali samo na "neimenovani" ulici, oziroma Gorkijevi ulici, temveč po novem tudi že na Sončnem Nabrežju, oziroma trgu Republike, ali kako....namreč v poletnih gnečah se je že večkrat čakalo na vstop v parkirišče že na začetku "neimenovane" ulice, oziroma Gorkijeve ulice...V članku ni zaslediti, da bi bila predvidena tudi dva vhoda, tako kot piše za dva izhoda...Dva izhoda sta super...upam, da bosta tudi dva vhoda, česar v članku če sem jast to vse prav razumel ne pišejo.....