REŠEVANJE PROSTORSKE STISKE POLICIJSKE UPRAVE KOPER: Nova lokacija bi lahko bila v izolski industrijski coni

Izola

V sredo je v Izoli potekalo srečanje župana Danila Markočiča ter ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja in generalno direktorico Policije Tatjano Bobnar z delegacijama. Pogovarjali so se o varnosti v Izoli in o potencialni novi lokaciji Policijske uprave (PU) Koper, ki bi jo lahko umestili na območju južno od industrijske cone.

Trenutno ima Policijska uprava Koper sedež v Kopru, a se sooča s prostorsko stisko, zato je umestitev policijske uprave na novo lokacijo ena izmed prioritetnih nalog Ministrstva za notranje zadeve. V Izoli so ministrstvu v ta namen predlagali območje južno od industrijske conekaterega prednost je tudi hitra navezava na prometno omrežje. Območje, ki ni pozidano in nima prostorskih omejitev glede oblikovanja in umestitve programov, je namreč po dopolnjenem osnutku občinskega prostorskega načrta predvideno za spremembo iz kmetijskih v stavbna zemljišča.

"V Izoli imamo možnost, da določena zemljišča za podjetjem Droga načrtujemo za potrebe Policijske uprave Koper in za potrebe izolske policijske postaje. Gre za prostor, ki je prazen, kar pomeni, da se lahko njegove vsebine še določijo glede na potrebe, hkrati je prednost tega območja lokacija, ki je tik ob obvoznici, kar pomeni hitrejši odzivni čas policistov," je načrte o umestitvi policijske uprave v Izoli predstavil Markočič. Marko Starman, vodja Urada za prostor in nepremičnine, pa je dodal, da je projekt še toliko bolj aktualen, ker v občini ravno poteka sprejem OPN, kar pomeni, da lahko vanj že sedaj zarišemo območje za ta namen. Minister in direktorica sta se s predlogom seznanila, minister pa je napovedal, da se bodo pogovori nadaljevali tudi z Ministrstvom za javno upravo, ki je lastnik vseh objektov za javno upravo ter pristojnimi službami v Občini Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija