REŠEVALNA AKCIJA 11 ODRASLIH IN OTROK NA SOTOČJU REK: Sodelovalo je kar 73 prostovoljnih gasilcev iz različnih društev (FOTO)

Kronika

V bližini naselja Dravci v občini Videm na sotočju Dravinje in Drave sta se v nedeljo okoli 19.40 prevrnila kanuja z več osebami, ki so jim nato na pomoč priskočile osebe iz sosednjega čolna. Vsem se je uspelo rešiti, navajajo na PU Maribor.

V današnjem prvotnem poročilu so sicer na Centru za obveščanje Republike Slovenije navedli, da so se na sotočju omenjenih rek prevrnili trije čolni, kar da je bila posledica visokega vodostaja, povečanega pretoka reke in nastalih brzic.

S Policijske uprave (PU) Maribor so nato sporočili nekoliko drugačne podatke. Kot so navedli, so bili v dogodku udeleženi dva kanuja in en čoln, s katerimi se je po Dravinji spustilo skupaj 11 odraslih in otrok. Ko so pluli po Dravi, je kanuja prevrnilo, štiri osebe, ki so bili na sosednjem čolnu, pa so nato skočile v Dravo, da bi jim pomagale. Vsem skupaj se je uspelo rešiti. Poškodovanih ni bilo, po do zdaj zbranih informacijah policije pa so dve osebi preventivno odpeljali v bolnišnico.

O tem, kaj natančno je botrovalo prevrnitvi kanujev, policija še zbira podatke, kot tudi o tem, ali so osebe pri spustu spoštovale vse predpise in omejitve, so za STA povedali na PU Maribor.

Pri iskanju in reševanju na reki na dolžini sedmih kilometrov je sicer po podatkih centra za obveščanje sodelovalo 73 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec, Stojnci in Nova vas. Aktivirana je bila tudi podvodna reševalna služba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija