REKORDNO VISOKE APRILSKE TEMPERATURE MORJA: Prihaja ohladitev in ponekod nevarnost pozebe

Slovenija

"Če primerjavo aktualne temperature morja v Kopru s podatki v običajnih letih iz preteklosti (med običajna leta se uvršča polovica let v obdobju meritev od 1958 do 2023) sklepamo, da bi tako visoke temperature morja pričakovali vsaj en mesec pozneje," pravijo pri Agenciji za okolje RS (Arso).

Tako visokih temperatur morja v prvi dekadi aprila pri okoljski agenciji ne beležijo. Minuli torek v tem tednu se je temperatura morja povzpela do 19,1 stopinje Celzija. Najhladnejše je bilo morje na prvi dan aprila, ko je imelo 13,8 stopinje Celzija.

Kopanje za prvomajske praznike?

"Prvomajski prazniki so še preveč oddaljeni za zanesljivo vremensko napoved," pravijo pri Arsu. Do ponedeljka bo sončno in zelo toplo, v torek pa nas čaka sprememba vremena. Prešla nas bo izrazito hladna fronta, ki bo Primorski prinesla dež, burjo in ohladitev. "Od srede, 17. aprila, pa vsaj do konca tedna bo bolj sveže – tipično aprilsko s kakšno popoldansko ploho," dodajajo.

Jutranje temperature bodo na Primorskem okoli 5, popoldne pa okoli 15 stopinj Celzija.

Na Primorske pozebe ne pričakujejo, bo pa možna ponekod v notranjosti Slovenije med 18. in 21. aprilom.

Tudi poletje je še predaleč za oprijemljive napovedi, trenutno kaže na sušnato in vroče poletje, podobno kot je bilo leta 2022.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija