REKORDNO ŠTEVILO OKUŽB V SRBIJI V ZADNJEM DNEVU: Omenja se možnost uvedbe karantene za osebe, ki prihajajo v državo

Svet

V Srbiji so v zadnjih 24 urah zaradi novega koronavirusa testirali 10.381 oseb, potrdili pa so 467 novih primerov okužbe, kar je rekord od začetka epidemije marca. Zaradi covida-19 je umrlo osem bolnikov, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. V soboto so potrdili 411 novih okužb.

Po podatkih srbskega ministrstva za zdravje je v bolnišnicah na ventilatorjih 169 bolnikov. Od začetka pandemije covida-19 so v Srbiji potrdili 23.730 okužb z novim koronavirusom, umrlo je skupno 534 ljudi, še navaja Tanjug. Največja žarišča ostajajo Beograd, Kragujevac, Novi Sad, Šabac in Kraljevo.

Srbski strokovnjaki so danes zanikali trditve, da bolezen zdaj poteka v lažji obliki kot na začetku epidemije. Trenutno ima namreč kar 30 odstotkov bolnikov težjo klinično sliko. Prav tako poudarjajo, da je Srbija še daleč od kolektivne imunosti. Članica kriznega štaba Darija Kisić Tepavčević pa je napovedala možnost uvedbe karantene za osebe, ki prihajajo v Srbijo.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Na Hrvaškem v zadnjem dnevu 65 novih primerov okužb

Hrvaške oblasti so ob 14. uri sporočile, da so v preteklih 24 urah ob 1489 opravljenih testih v celotni državi zabeležili 65 primerov okužb, tri osebe so umrle. Na Hrvaškem imajo po podatkih civilne zaščite trenutno 855 aktivno okuženih, 142 se jih zdravi v bolnišnicah, devet jih je na ventilatorju.

V BiH 263 novih okužb z novim koronavirusom

V Bosni in Hercegovini so danes potrdili 263 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Od teh so jih 154 zabeležili v Federaciji BiH, 109 pa v Republiki srbski, so sporočili iz pristojnih zavodov obeh entitet. Gre za rahel upad števila okužb v primerjavi s prejšnjim dnem, ko so v državi zabeležili 304 primere okužbe.

V Federaciji BiH so v zadnjih 24 urah opravili 704 testov na covid-19, v Republiki srbski pa 401, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. V državi so v zadnjem dnevu potrdili dva smrtna primera zaradi covida-19, oba iz Goražda na vzhodu BiH. V Federaciji BiH je skupno okuženih 5785 oseb, umrlo jih je 123. V Republiki srbski so doslej potrdili 4408 primerov okužbe, skupno je umrlo 155 ljudi.

V Severni Makedoniji 152 novih okužb

V Severni Makedoniji so v zadnjih 24 urah zabeležili 152 primerov novega koronavirusa, umrl ni noben bolnik s covidom-19, poroča makedonska tiskovna agencija Mia. Največ primerov, 39, so zabeležili v prestolnici Skopje.
 
V zadnjih 24 urah so sicer v državi opravili 1077 testov, je sporočilo ministrstvo za zdravje v Skopju. Od začetka epidemije so v Severni Makedoniji zabeležili 10.086 potrjenih primerov, trenutno aktivnih okužb pa je 4199. Umrlo je 460 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija