REKORDNA PODPORA ŠARČEVI VLADI: Najbolj priljubljen politik ostaja Pahor

Slovenija

Vlada premierja Marjana Šarca uživa 42,9-odstotno podporo, kar je najvišja podpora doslej, 39,8 odstotka vprašanih pa je z njo nezadovoljnih, kaže javnomnenjska raziskava Mediane za POP TV. Med strankami ima največjo podporo še vedno SDS, čeprav ji je podpora v primerjavi z oktobrom malo padla, SD pa je prehitela LMŠ in se uvrstila na drugo mesto.

SDS bi po izsledkih ankete prepričala 18,3 odstotka vprašanih. Na drugo mesto bi se uvrstila SD z 8,9-odstotno podporo, na tretje mesto pa LMŠ, ki jo podpira sedem odstotkov volivcev. Sledijo Levica s 6,1 odstotno podporo, NSi (5,5 odstotka), SNS (3,8 odstotka), SLS (3,8 odstotka), SMC (3,7 odstotka), DeSUS (3,4 odstotka) in SAB (3,2 odstotka).

16,7 odstotka vprašanih ne ve, katero katero stranko bi izbrali, 9,4 odstotka jih ne bi izbralo nobene, kar 4,8 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti.

Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledi mu predsednik vlade Marjan Šarec. Na tretje mesto se je ponovno uvrstila evropska komisarka Violeta Bulc. Na četrto mesto se je povzpel Anže Logar, ki je kljub porazu na lokalnih volitvah od tam na šesto mesto izrinil ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Na petem mestu Logarju sledi strankarska kolegica, evropska poslanka Romana Tomc. Sedmo mesto je zasedla poslanka NSi Ljudmila Novak, ki je svoj položaj izboljšala za dve mesti. Na osmo mesto je padel predsednik DZ Dejan Židan, deveti pa je predsednik NSi Matej Tonin. Prvo deseterico tako kot prejšnji mesec zaključuje Lojze Peterle.

Mediana je anketo opravila na vzorcu 714 državljanov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  26 .11. 2018 ob  13: 59
Nemerodajna anketa. Ne more imet vlada take podpore, če imajo po drugi strani koalicijske stranke tako nizko podporo. fake news. Če podpišejo decembra deklaracijo o migrantih, gremo kmalu na nove volitve.