Regrat malo drugače

Kulinarika

Spomladi se Slovenci množično podamo po regrat! Če bi ga radi letos jedli še kako drugače kot v solati, preizkusite recept za regratovo pito s slanino.

Potrebujemo:

- za testo: 200 g moke, 50 g masla, eno jajce, 50 ml hladne vode in ščepec soli;

- za nadev: 30 dag regrata, 20 dag slanine, 30 dag skute, lonček kisle smetane, dve jajci, sol, poper in muškatni orešček.

Postopek:

Zamesimo testo, ga zavijemo v folijo in postavimo na hladno, kjer naj počiva, medtem ko pripravljamo nadev.

Regrat očistimo, preberemo in operemo pod tekočo vodo. Do suhega ga posušimo in narežemo na približno dva centimetra dolge koščke. Slanino narežemo na kocke ali tanjše rezine.

V posodi razžvrkljamo jajci, dodamo skuto, kislo smetano in začimbe po okusu. Dobro premešamo, da zmes postane enotna, nato dodamo še slanino in regrat. Premešamo, da se zelenje in slanina enakomerno razporedita po skutni kremi.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo v velikosti modela za pite ali manjšega pekača. Pazimo, da testo prekrije tudi robove pekača. Na testeno podlago razporedimo nadev in pito pečemo pol ure na 180 stopinjah Celzija. Pito postrežemo toplo ali hladno. Nikakor je ne režite, ko je še vroča.

Sorodne vsebine:

Kako pripravimo prava kuhana jajca?!

Sladice v koraku z (letnim) časom

Sredozemska prehrana zavira astmo

Deli novico: