REDNO SE VOZI PO PRIMORSKI AC, A ČESA TAKEGA ŠE NI DOŽIVEL: "To, kar zganja avtocestna policija, je skrajno neodgovorno in primitivno"

Slovenija

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil zapis uporabnika, ki se, kot uvodoma navaja, redno vozi po primorski avtocesti, naslovil pa ga je na Slovensko policijo in na notranjega ministra Aleša Hojsa. Zgrožen je nad povečano prisotnostjo avtocestne policije, ki po njegovem mnenju ne vpliva na višjo varnost voznikov, temveč kvečjemu omejuje pretok prometa. 

"Sem redni voznik na relaciji Ljubljana–Obala. Od vedno je jasno, da so nedeljske in praznične vožnje v večernih urah proti Ljubljani problematične, vendar to, kar ste začeli z vašo "avtocestno" policijo zganjati zadnje čase, je, vsaj za moje ocene, skrajno neodgovrno in primitivno," je zapisal uvodoma.

Kot pripoveduje, je v soboto na poti iz Ljubljane proti Kopru doživel kontrolo vinjet. "Nič takega, pa vendar nas je, namesto po navadi dveh Darsovih vozil in mogoče enega policijskega vozila za izredne primere, pričakala slovesnost, vredna mogoče kakega pokojnega diktatorja. V kontrolni enoti sem naštel nič Darsovih vozil, okoli devet policijskih in vsaj dve vozili, za kateri sklepam, da sta pripadali kriminalistom ali policistom v civilu. Seveda so se postavili v neko lepotno formacijo, da je izgledalo, kot da se slikajo za policiste leta," je nadaljeval.

V torek, 8. februarja, ko je bil zapis objavljen, pa se je vračal nazaj v Ljubljano. Kot pravi, je pričakoval tekoč promet vsaj do Logatca ali Vrhnike. "Ampak ne, naletim na zastoj pri senožeškem klancu, kjer ga nikoli do sedaj nisem doživel v takšni meri. Vlekli smo se po prehitevalnem pasu tako počasi v klanec z nešteto nevarnimi naleti ali zaviranji, da so nas na skrajnem desnem pasu za počasna vozila začeli prehitevati kamioni in avtodomi!"

Kaj je bil razlog za polžjo vožnjo?

"Razlog za to: nekaj kilometrov naprej sta dva policaja (da jih ne bom žalil s čem neprimernim), v seveda njuni izredno kamuflažni ultra fluorescentno rumeni barvi majčk, sedela v enako izredno kamuflažno ultra fluorescentno rumeni barvi avta na nekem mikro majhnem, a s soncem lepo obsijanem odseku, namenjenemu zgolj Darsovemu osebju, da lahko dostopajo, predpostavljam, do kake omarice z varovalkami. Policaja sta merila s pištol'co hitrost prometa, ki je zaradi panike, ker sta bila "mojstra" tako "neopazna", nekontrolirano udrihal po zavorah, da smo se štukali en na drugega, kot folk leta 1999 v Ambasado "Ravioli". Hitrost mojega vozila je le redko presegla 60 km/h. Tisti, ki je odredil tak ukaz tema dvema policajema, je zrel za disciplinsko," je zapisal.

Kot dodaja, je bil promet "tako razjarjen", da je zapustil avtocesto in do Postojne nadaljeval po stari cesti.

Celoten zapis si lahko preberete v galeriji spodaj. 

Poroča še, da je bil "rezultat" te situacije, da je na tem odseku prišlo do naleta. "Predvidevam, da zaradi teh nič krivih ukaza ubogajočih revežev, ki sta izdala po moje direktno 0 evrov kazni, saj smo potovali s polovično hitrostjo smradu. Šli smo tako počasi, da so nas muhe prehitevale," je še hudomušno pripomnil.

Policistom in ministru Hojsu zato sporoča: "Represija ni svoboda, nehajte uporabljati neandertalske prijeme, ki spominjajo na bivši sistem, ko smo morali meriti hitrost vozil na podlagi vetra, ki ga je to vozilo za seboj pustilo. Imamo vse tehnološke pripomočke, da lahko "lumpe" lovite na bolj varen način. Pokličite mogoče Norveško, če rabite pomoč zatirati dinamično vožnjo. Na relaciji je kar nekaj ohišij za radarje, ki so prazna že leta  – ni enega delujočega radarja na celi relaciji Koper–Ljubljana. Gremo lahko kukat notri, če želite."

Aleš Hojs

Opisal je tudi pot do v smeri proti Kopru, ko je vozil za policistom, ki je "delal gužvo za seboj". "Folk je vijugal levo in desno in zaviral, kot da je pred njih kar od enkrat skočilo ducat srn. Nato sem srečal še dva policijska avta in na poti nazaj še tri. Včeraj (7. februarja, op.a.) sem šel v center Ljubljane in pri bodočem NUK-u srečal marico in policijski avto in to kar na pločniku na križišču Aškrčeve in Slovenske, ter pri vhodu v garažo pod Parkom zvezda še enega s policaji na ulici. Upam, da boste ljudem krili škodo za vaše početje in nehali "pozirati" na cestah, ker to ne prispeva k nikakršni varnosti."

Kot zaključuje, imajo ljudje v Sloveniji občutek varnosti "ravno zato, ker nikjer ni potrebna navzočnost policije. Ne mi zapraviti tega slovesa, popolnoma normalen dan spreminjate v neko živčno paranojo! Poberite se nazaj, kjer ste bili. Hvala."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  14 .02. 2022 ob  09: 27
@ramms7ein, razen, če si arijec, bi bili tvoji starši predelani v milo v primeru zmage nacistov, tebe pa ne bi bilo. Še posebaj, če bi enako razmišljali po vseh državah, kjer so sicer imeli tudi izdajalce, vendar v manjšni. V procentih verjetno držimo žalosten rekord.
ramms7ein |  11 .02. 2022 ob  00: 37
-1
@galeb Sem ožaloščen, ker me niste sprejeli za svojega prijatelja, pa sem le iskal dobro družbo za komentiranje dogajanja na avtocesti. Ki pa žal z vseh strani in koncev vodi le in izključno v Ljubljano, pa ne po moji krivdi, ampak hvala partizanom, drugače bi svetla, široka pot vodila sem v magičen Rim, tja v mogočen Berlin.
Bižad |  10 .02. 2022 ob  20: 05
Kje je Obala, z veliko začetnico? Živim v Istri celo življenje in ne poznam mesta, zaselka ali naselja z tem imenom.
galeb |  10 .02. 2022 ob  18: 52
12
@ramms7ein
Ti da se mučiš v "moderno opero v Ljubljani"? Te prosim! Ti si tam doma. Si forešt in to se diha iz tvojih vrstic. Primorci ki hrepenijo po Ljubljani... hahahaha, dej ne lapaj! Podtaknjeno kukavičje jajce.
ramms7ein |  10 .02. 2022 ob  17: 53
@galeb Le kaj se tako razburjaš, kakšni Fašisti, tukaj se pogovarjamo le o radarju na avtocesti. Res pa, da če ne bi bilo partizanov, bi danes imeli odličen 4-pasovni Autobahn po katerem bi se lahko kadarkoli zapeljali v npr. novo, moderno opero v Ljubljani. Tako se mučimo po kozji poti, tja na burek.
Pjero Panin |  10 .02. 2022 ob  16: 36
@galeb..ta kovid kriza je pokazala kaksni smo ljudje.
Eni proti ukrepom drugi za,isto je blo 42l.
galeb |  10 .02. 2022 ob  16: 12
16
@ramms7ein
Pobitih domačinov ki so jih fašisti mučili in se grozoviti izživljali in na katere so s prstom pokazali domači izdajalci pa se žal ne spominjamo samo "ravno te dni" ampak vse dni v letu in se jih večno bomo. Domobranski pizdun edini v vasi je fašiste peljal po najbolj osamelih poteh do najbolj zakotnih domačij do katerih fašisti sami nikoli ne bi znali priti in tam pokazal na ljudi ki so imeli svojce v partizanih. Kaj so fašisti z njimi naredili niti ne morem opisati. Domobranci izdajalci enkrat in vselej. Fuj!
ramms7ein |  10 .02. 2022 ob  15: 02
-19
Lahko, da se je kakšnemu noniću-partiđanu zmešalo - najbrž ga je kaj srečalo v snu - in je podivjal po avtocesti. Namreč, ravno te dni se ljudje spominjajo posiljenih in umorjenih deklic, ter družin, umorjenih in zmetanih v fojbe.
Bujenabrigu |  10 .02. 2022 ob  13: 47
19
Prejsnji sistem je bil demokracija de lux v primerjavi s to kloako ki jo imamo sedaj, mikicniki so bili Policija z veliko P ne pa tile cicibani ki jih imamo sedaj! Velja za uniformirano kot krim policijo, sram vas je lahko!
kokodek |  10 .02. 2022 ob  13: 00
22
s policijo ima največ zvez SDS, če samo začnemo z nepreklicno odstopljenim.....
Prognostik |  10 .02. 2022 ob  12: 58
Kaj? AC, policija, zalepil za rit in blendal, kje je policija ko jo rabiš, Hojs....
Pjero Panin |  10 .02. 2022 ob  12: 50
-11
Zadeve spominjajo na bivsi sistem....
Skini iz glave.
Jst vozim kot je treba in policaje ne jebem pet posto,mu kazem kur@c skozi okno itak mi nic ne morejo
1