REDARJI IN POLICISTI SKUPAJ PO OBALI: Kaj bodo nadzorovali in kje bodo prisotni?

Koper

Redarji Medobčinske uprave Istre in policisti Policijske uprave (PU) Koper so s podpisom protokola o sodelovanju naredili še korak naprej h krepitvi medsebojnega sodelovanja in zagotavljanju varnosti na območju vseh štirih istrskih občin. Mešane patrulje bodo skrbele za varnost na javnih površinah, izvajale bodo nadzor nad kršitvami javnega reda in miru, v času povečanega števila obiskov na Obali pa tudi nadzorovale vandalizem in beračenje.

Župani občin Ankaran, Izola, Koper in Piran, Gregor Strmčnik, Danilo Markočič, Aleš Bržan in Đenio Zadković, ter direktor PU Koper Boris Korasa so danes v Pretorski palači podpisali protokol o sodelovanju med policisti PU Koper in redarji Medobčinske uprave Istre. V praksi to pomeni, da bodo za varnost na javnih površinah štirih istrskih občin skrbele mešane patrulje, predvidoma v sestavi enega policista in enega redarja.

Na PU Koper načrtujejo vsaj eno izvedbo mešane patrulje na teden, se bodo pa po besedah Korase prilagajali trenutnim potrebam: "Pomembno je, da se bomo na prave dogodke oziroma situacije odzvali pravilno. Torej, da hitro odreagiramo na situacije in se pokažemo tam, kjer smo potrebni in kjer nas ljudje pričakujejo." S tem je imel v mislih tako prireditve kot na primer sončne dneve med vikendi, ko je na turističnih točkah na Obali praviloma večje število ljudi. Korasa zagotavlja, da bodo mešane patrulje prisotne po celotnem območju PU Koper, tako v centrih mest kot na podeželju.

Krepitev sodelovanja med vsemi deležniki, ki so zadolženi za zagotavljanje varnosti, so poleg direktorja PU Koper pozdravili tudi vsi štirje obalni župani. "Podpis dokumenta še dodatno določa nadaljevanje in nadgrajevanje sodelovanja, da bomo lahko našim občanom zagotovili varno, udobno bivanje, brez tveganj," je dejal koprski župan Aleš Bržan in dodal, da se že veseli nadaljnjega sodelovanja, ko "upam, da bomo proaktivno dorekli še kakšno dodatno vsebino, ki bo izboljšala kakovost bivanja na Obali".

Danilo Markočič je ob tej priložnosti izpostavil, da imajo v Izoli v mesecu aprilu predviden sosvet za varnost pred turistično sezono. "Ena od novosti bo obravnava ocene, ki je pokazala, kje v praksi je sodelovanje policistov in redarjev najbolj potrebno, z dodatno pomočjo t. i. policajev v belem (študenti, ki bodo imeli določene pristojnosti, med njimi je npr. informiranje)," je pojasnil izolski župan. Po njegovem se prepogosto dogaja, da na se na turističnih točkah, kot so denimo promenade, s kolesi in skiroji vozi med pešci, in ravno to bo eno izmed vprašanj, ki ga bodo obravnavali na prihajajočem sosvetu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Capodistria |  06 .04. 2022 ob  13: 12
Ma lepo vas prosim, kaj pričakujete od redarjev . V lastnih vrstah pridno krši zakon njihov najstarejši uslužbenec. Gospodu se fučka za predpise in pridno že mesece parkira svojega C5 v Dijaški ulici, kjer stoji znak prepovedan promet, oziroma dovoljeno za stanovalce.
galeb |  06 .04. 2022 ob  12: 26
Nekaj. Po semedelski promenadi že dolgo pridno kolesarijo, zlasti ob vikendih cele družine iz notranjosti, da se pešci ves čas umikajo. Vse od kar imamo Bržana, ni bilo tam enkrat samkrat videti redarja!!! Prometni znaki so, a jih kolesarji ne upoštevajo. Popovič je neprimerno bolj skrbel, in tudi dejansko dosegel, da je bila promenada res namenjena pešcem. Bržana vidiš stalno nekaj podpisovati, konkretnih akcij pa nikjer!
Olgo Franco |  06 .04. 2022 ob  06: 49
Super, samo se totalni nadzor od teh 4 kljukcev se nam je rabu…in to samo, da opravicijo zdruzevanje redarske sluzbe…
Pjero Panin |  06 .04. 2022 ob  01: 28
-2
@Anton vzami noz in prerezi gume
anton |  05 .04. 2022 ob  23: 14
12
... v izoli je kaos z vozili v centru mesta, mandraču, že leta ..., vozila so parkirana na parkirnih mestih za invalide, dostavo, kjer je omejen čas, tudi po več dni ... občina in za to pristojne službe so s tem seznanjene, žal efekta ni ... mogoče pa na teh mestih lahko parkirajo samo izbranci oziroma znanci ... takšno je žal stanje v naši lepi izoli ...
mente |  05 .04. 2022 ob  16: 22
14
kaj bodo naredili? ič ali bolje rečeno bodo preverili da ne parkiraš pred pekarno...v centru kopra nisi videl že leta in leta policija tako kot tudi redarij...dobro se skrijejo... v preteklih letih smo okoliski policisti in je bilo vse vredu........