RAZVOZLANA BRUTALNA SMRT TRŽAČANA V PLASTIČNI VREČI: Uboj priznala kar po telefonu

Kronika

75-letnega Libera Fotija so našli mrtvega v začetku novembra v njegovem stanovanju v Ul. Veltro pri Sv. Jakobu. Truplo je bilo zavito v plastične vreče. Kot danes poroča Primorski dnevnik, naj bi ga ubila njegova življenjska sopotnica, 65-letna Ukrajinka Olena Leri.

Lerijeva naj bi bila trenutno doma, v Čerkasyu, v Ukrajini. Uboj naj bi priznala kar med dvema telefonskima pogovoroma z italijanskimi preiskovalci. Povod za uboj naj bi bil pokojni Foti, ki naj bi ji prepovedal, da se vrne k hčerki v Ukrajino.

Stanovalci naj bi v začetku oktobra iz Fotijevega stanovanja slišali hrup in vpitje. Istega dne popoldne je Lerijeva z letališča v Benetkah poletela v Kijev, z vozovnico, ki jo je kupila nekaj tednov prej. Lerijeva naj bi bila bolna, zato se je želela vrniti domov, a naj bi se Foti temu upiral.

Usodnega dne sta se sprla. Kot je dejala Lerijeva, naj bi jo 75-letnik poskušal zabosti z nožem, zato naj bi ga udarila s steklenico po glavi, nato pa zadušila s plastično vrečko. Truplo je zavila v dve večji plastični vreči in odeje ter ga pustila na balkonu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija