RAZOČARANI TURISTIČNI PREVOZNIKI: Vztrajajo pri protestih, če vlada ne bo upoštevala njihovih zahtev

Slovenija

Prevozniki, združeni v sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), so razočarani, da vlada njihovih zahtev ni vključila v tretji paket protikoronskih ukrepov. Predsednik sekcije Peter Pišek vztraja, da bodo prevozniki protestirali, če njihove ključne zahteve ne bodo uresničene.

Osrednje zahteve prevoznikov, ki opravljajo turistične prevoze, so zagotovitev finančnih sredstev s strani SID banke, podaljšanje veljavnosti pogodb za posebne linijske prevoze in nadomestila za izvajalce občasnega prevoza, ukrepi iz prvega in drugega paketa ukrepov pa naj za sektor občasnega prevoza potnikov veljajo do konca leta, so povzeli v OZS. Sekcija pod Piškovim vodstvom se je sicer prejšnji teden sestala z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem, ki je prevoznikom obljubil, da bo naredil vse, da jim pomaga, Pišek pa je že tedaj napovedal "nemire in cestne blokade", če prevozniki ne bodo upoštevani.

"Žal našega resornega ministra niso upoštevali. Sektor transporta in logistike ustvari kar 17 odstotkov bruto domačega proizvoda, torej več kot turizem. A na nas so v tretjem paketu povsem pozabili, kar je krivično," v zbornici povzemajo Piška. "V primeru, da bomo ostali neuslišani, napovedujemo proteste," je oster. Pišek ob tem izpostavlja, da so prevozniki na robu živčnega zloma. "Težave so zlasti pri kreditiranju sektorja, saj komercialne banke gledajo bonitetne ocene in v teh časih ne dajo kredita," je pojasnil.

Pišek je za POP TV dejal, da želijo prevozniki dogovor v 48 urah, sicer bodo protestirali. Vrtovec je nov krog pogovorov napovedal že za včeraj zvečer. Po navedbah OZS so na področju prevoza potnikov v izredno težkem položaju predvsem prevozniki, ki opravljajo t. i. turistične oz. občasne prevoze potnikov in prevozniki, ki opravljajo posebne linijske prevoze (prevozi šolskih otrok in delavcev na delo). "V kolikor ne bomo pravočasno poskrbeli za prevozniška podjetja, bodo ta podjetja ugasnila," še opozarja sekcija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija