RAZMERE V DESUS VSE BOLJ NAPETE: Erjavec naj bi si želel izključitve Simonoviča

Izola

Teden po neuspešni konstruktivni nezaupnici so razmere v DeSUS vse bolj napete. Danes naj bi po seji poslanske skupine, ki išče pot za uresničevanje programa DeSUS iz opozicije, sledil še pogovor prvaka DeSUS Karla Erjavca s poslancema Ivanom Hršakom in Brankom Simonovičem. Ta je oster do Erjavca, ki naj bi si želel poslančeve izključitve iz DeSUS.

Erjavec je po sestanku vodstva stranke minuli četrtek za ta teden napovedal ločena pogovora s poslancema Hršakom in Simonovičem. Slednja dva sicer predlagata, da bi se pogovorili skupaj, je v ponedeljek Simonovič pojasnil za STA, ki je napoved ločenih pogovorov minuli teden označil za nedemokratične metode.

Po srečanju vodstva stranke je sicer slišati neuradne informacije, da naj bi si Erjavec želel izključitve iz stranke tistih, ki se mu javno postavljajo po robu, tudi Simonoviča. Ta se tudi ni podpisal pod januarski predlog konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše oziroma kandidature Karla Erjavca za predsednika vlade. Obenem je večkrat poudaril pomen uresničevanja programa DeSUS tudi iz opozicije, a hkrati ocenil, da to v KUL ni možno.

Simonoviča je po njegovih besedah v njegovi dosedanji drži podprl tudi izvršni odbor DeSUS Izola, ki je zasedal v petek. Zaključke odbora o tem, kako bi moral delovati DeSUS po neuspeli konstruktivni nezaupnici, bo Simonovič danes predstavil Erjavcu, ni jih pa razkril javnosti.

Tako je v teh dneh pričakovati odgovor poslancev DeSUS na povabilo Janše k sodelovanju z njegovo vlado, v kateri sicer še vedno dela kmetijski minister Jože Podgoršek, ki je bil v ministrsko ekipo imenovan iz vrst DeSUS. Erjavec je v četrtek zatrdil, da sporazuma z vlado ne bodo podpisali, Simonovič pa ga je spomnil, da so poslanci tisti, ki imajo moč in glasove.

V sredo bo sicer zasedal izvršni odbor DeSUS.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .02. 2021 ob  10: 04
Kaj bo izključil vse člane?
kokodek |  23 .02. 2021 ob  08: 43
15
sodelovanje z Janševo vlado je po mnenju Simonoviča za upokojence odlično, ker bodo plačevali za obiske pri privatnih zdravnikih, sprejemali jih bodo v drage privatne domove, še naprej bodo plačevali dodatno zdravstveno zavarovanje privatnim zavarovalnicam.....a največ ugodnosti od podpore tej vladi se nadeja upokojenec Simonovič, upa, da bo s svojo pripadnostjo legaliziral črno gradnjo.
Lili |  23 .02. 2021 ob  08: 04
Karel, če biš bil kej od moža, bi se samoizločil ti, ma ker si KEKEC, boš do konca svojih dni igral jokerja... brez face, brez vrednot,...najbrž ne zastonj, a?