RAZKRITO JE, ZAKAJ LEZBIJKE DOŽIVLJAJO VEČ ORGAZMOV: Ne, to ni odvisno od tehnike

Trendi

61,6 odstotka heteroseksualnih žensk pravi, da pogosto ali vedno doživijo orgazem, pri lezbijkah pa je ta odstotek višji. Kar 74,7 odstotka homoseksualnih žensk pogosto ali vedno doživi spolni vrhunec. Večina bi domnevala, da je to zaradi poz in stimulacije, dejansko pa gre za čas trajanja samega spolnega odnosa.

Psihologinja Joanne Bagshaw je v reviji Psychology Today pojasnila, da lezbijke med spolnim odnosom veliko pogosteje doživljajo orgazem kot heteroseksualne ženske preprosto zato, ker njihov seks traja dlje.

Glede na raziskavo, ki jo je avgusta 2014 objavil The Journal of Sexual Medicine, 61,6 odstotka heteroseksualnih žensk med seksom doživi orgazem pogosto ali vedno. Po drugi strani so lezbijke povedale, da med spolnim odnosom doživijo vrhunec pogosto ali vedno v 74,7 odstotkih primerov. Pri biseksualkah je ta odstotek najmanjši. 58 odstotkov biseksualnih žensk doživi orgazem pogosto ali vedno.

Študija je bila izvedena na 6151 odraslih osebah obeh spolov, vseh starosti in različnih spolnih usmeritev. Pri moških se je izkazalo, da jim orgazem uspe doživeti veliko pogosteje v primerjavi z ženskami. 85,5 odstotka heteroseksualnih, 84,7 odstotka homoseksualnih in 77,6 odstotka biseksualnih moških med spolnim odnosom doživi orgazem pogosto ali vedno.

Seks naj traja čim dlje

Od skupnega števila vprašanih je bilo 2850 oseb samskih. Spolne izkušnje, o katerih je tekel pogovor, pa so se nanašale na zadnjih 12 mesecev. Razlike v odgovorih so pokazale nekaj zanimivega: spolni odnosi heteroseksualnih žensk trajajo v povprečju med 15 in 30 minut, medtem ko pri lezbijkah običajno trajajo med 30 in 45 minut.

Študija iz leta 2013, ki jo je navedla omenjena psihologinja, je celo ugotovila, da istospolni spolni odnos žensk traja povprečno 57 minut. To predvsem pomeni razliko v trajanju spolne predigre in uporabe oralnega seksa pri lezbičnih in gejevskih spolnih odnosih v primerjavi s heteroseksualnimi spolnimi odnosi.

Avtorica zaključuje, da posvetijo ženske med istospolnim seksom veliko več pozornosti temu, da obe doživita orgazem. Heteroseksualni pari pa temu posvečajo manj pozornosti. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija