RAZKRITO: Je pitje kave dober način za zdravljenje alkoholnega mačka?

Trendi

Veliko ljudi misli, da bodo alkoholnega mačka 'pozdravili' s skodelico kave, a resnica je povsem drugačna. Pitje kave ima v takem primeru lahko namreč neželen učinek.

Ne glede na to, kakšno kavo pijete, vas ta ne bo streznila, saj komponente v kavi ne preprečujejo ali upočasnjujejo učinka alkohola. Po pitju kave se sicer počutimo budnejše, a to pa še ne pomeni, da smo tudi pripravljeni, da po prekrokani noči sedemo za volan.

Če vsako jutro pijete kavo, je iz enega razloga morda dobro, da je ne izpustite, ko ste 'zmačkani'. Telo je namreč navajeno na jutranjo kavo in ob njenem pomanjkanju se lahko pojavi odtegnitveni glavobol, ki še poslabša tistega, ki ga že imate zaradi mačka. Da bi to preprečili, si privoščite vsaj malo kofeina.

Po drugi strani pa lahko preveč kave na 'zmačkano' jutro močno poslabša vaše počutje, saj kofein oži žile in posledično zvišuje pritisk. Če vam v glavi že tako razbija, utegne kava to še poslabšati. Poleg tega je kava diuretik, zato po njej zlahka postanemo dehidrirani. Skodelica kave na dan, ko se spopadamo z mačkom, je lahko torej precej dvorezna.

Kaj storiti?

Najboljša rešitev je, da se ponovno odpravite spat, če le lahko. Če pa jutra nikakor ne morete prespati, poskušajte spiti malo kave in nato večjo količino vode. Držite se sledečih korakov:

1. Takoj ko vstanete, spijte poln kozarec vode.
2. Spijte manjšo količino kave, denimo pol skodelice.
3. Popijte še en kozarec vode.
4. Počakajte 30 do 60 minut, preden si pripravite novo kavo. Če se počutite bolje, še enkrat spijte polovično skodelico kave.
5. Nadaljujte s pitjem enakih količin vode.

S pitjem kave na dan alkoholnega mačka boste preprečili odtegnitveni glavobol, pomembno pa je, da so količine kave majhne in da ob njih pijete veliko vode, da preprečite visok pritisk in dodaten glavobol.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija