ČE NE BI BILO OMEJITEV: Tretjina Slovencev bi dopustovala na Hrvaškem (ANKETA)

Slovenija

Če omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, ne bi bilo, bi tretjina Slovencev letošnji poletni oddih preživela na Hrvaškem, je pokazala raziskava Mediane. V Sloveniji bi dopustovalo 38 odstotkov vprašanih. Največ tistih, ki bi ostali v Sloveniji, bi dopustovalo ob obali.

Da že načrtujejo poletni dopust, je odgovorilo 33 odstotkov vprašanih. Osem odstotkov bi jih v primeru, da omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, ne bi bilo, dopustovalo v obmorskih letoviščih drugod po Evropi, nekaj manj pa bi jih dopustovalo zunaj Evrope, so sporočili z Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana. Od tistih, ki bi ostali v Sloveniji, bi jih 34 odstotkov dopustovalo ob obali, 31 odstotkov bi jih potovalo po državi, 22 odstotkov bi jih odšlo v toplice, 13 odstotkov pa v gore.

Sodelujoče so povprašali tudi o poslovnih poteh v tujino. 53 odstotkov vprašanih se sploh ne zdi verjetno, da bodo v prihodnjih treh mesecih v tujino potovali poslovno. 27 odstotkov jih je odgovorilo, da to ni verjetno. Da je to verjetno ali zelo verjetno, meni deset odstotkov vprašanih. Raziskavo je Mediana izvedla 15. in 16. maja z metodo spletnega anketiranja s pomočjo svojega spletnega panela. V raziskavi je sodelovalo 505 prebivalcev Slovenije v starosti od 15 do 75 let.

Vlada želi državljane k dopustovanju doma sicer med drugim spodbuditi z izdajo turističnih bonov vsem polnoletnim državljanom v višini 200 evrov za polnoletne prebivalce in 50 evrov za mladoletne, ki jih bo mogoče koristiti do konca leta.

Pred vami je anketa. Če jo prekriva oglas, stisnite X.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija