RAZDEJANJE NA MEJNEM PREHODU: Bolgar 'zdemoliral' kontrolne hišice, več poškodovanih (FOTO)

Kronika

Voznik bolgarskega kombija je danes okoli 1. ure zjutraj trčil v hišice mejne kontrole na hrvaško-madžarskem mejnem prehodu Goričan II ter povzročil pravo razdejanje. Več oseb je bilo poškodovanih, med njimi hrvaški in madžarski policisti.

Danes okoli 1. ure se je na delu avtoceste Budimpešta–Zagreb na Madžarskem, na skupnem mejnem prehodu za mednarodni potniški promet Goričan II - Letenye, zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik kombija bolgarskih registrskih oznak trčil v kontrolne hišice, kjer se izvaja mejna kontrola madžarske in hrvaške policije, ter v osebni avtomobil madžarskih registrskih oznak, nad katerim je bila opravljena mejna kontrola, je na svoji spletni strani sporočila medžimurska policijska uprava.

V trčenju kombija z bolgarskimi registrskimi tablicami so bile hišice mejne kontrole popolnoma uničene, poškodovan je bil tudi osebni avtomobil, ki je bil v času trčenja predmet mejne kontrole.

Ranjenih je bilo več ljudi, med njimi dva hrvaška in en madžarski policist. Poškodovana hrvaška policista so prepeljali v Županijsko bolnišnico Čakovec, kjer so ugotovili, da sta utrpela lažje poškodbe. Resnost poškodb madžarskega policista še ni znana.

Medžimurski policisti so o dogodku obveščali kot o prometni nesreči, preiskavo sicer vodi madžarska policija, saj se prehod nahaja na madžarskih tleh. Več okoliščin incidenta zaenkrat ni znanih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija