RAVNATELJICA LUCIJSKE ŠOLE NOČE SLIŠATI ZA SALMONELO? Dva učenca pristala v izolski bolnišnici, okuženih naj bi jih bilo še več

Piran

Konec tedna smo poročali, da naj bi se z bakterijo salmonela okužilo več otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Lucija. Kot nam je potrdila tamkajšnja ravnateljica Tanja Vincelj, se dva njihova učenca res zdravita v izolski bolnišnici, a je zapisala zgolj, da zaradi črevesne infekcije, medtem ko so v bolnici potrdili, da gre za salmonelo in da sta otroka danes že v domači oskrbi.

V izolski bolnišnici potrdili, da gre za salmonelo, okužena dva otroka!

Kot so nam potrdili v izolski bolnišnici, so minuli četrtek sprejeli dva otroka, ki sta se okužila s salmonelo. Ob tem so pojasnili, da "je bila obolevnost zadosti huda, da so potrebovali več dnevno hospitalizacijo", danes pa sta bila otroka odpuščena v domačo oskrbo. Po njihovih informacijah nihče drug ni poiskal pomoči zaradi tovrstnih težav.

V Osnovni šoli Lucija so nam potrdili, da gre za njihova učenca, a ravnateljica Tanja Vincelj je napisala zgolj, da gre za črevesno infekcijo, ne pa za salmonelo, medtem ko nam na vprašanje, koliko otrok se je še okužilo, ni odgovorila. Se je pa na naše uredništvo obrnila mati otroka, ki se je zdravil v izolski bolnišnici. Kot pravi, v prvih in drugi razredih manjka večje število otrok – po njeni oceni med 20 in 30 –, ki imajo prav tako bolečine v trebuhu, drisko in bruhajo. Ko je to povedala ravnateljici, naj bi ji ta odgovorila, da na šoli razsaja angina.

Mati okuženega otroka nas je tudi opozorila, da je kuhinja v šoli še vedno odprta. Na ravnateljico smo med drugim naslovili vprašanje, ali lahko potrdi, da je OŠ Lucija po okužbi obiskala inšpekcija in kaj je slednja ugotovila. Vincljeva nam je odgovorila, da so takoj ukrepali in da so vzorce prehrane dostavili Centru za medicinsko mikrobiologijo Koper, na rezultate pa še čakajo. "Smo na vezi z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in pediatrinjo iz ZD Lucija. Nismo imeli inšpekcijskega nadzora," nam je na naša vprašanja odgovorila le z zapisom, ki je objavljen tudi na spletni strani šole.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija