RAVNATELJ SPOLNO NADLEGOVAL UČENKE: S primerom se ukvarja policija

Slovenija

Ravnatelj ene od gorenjskih osnovnih šol, nekdanji uspešen smučarski tekač in trener smučarskega teka, naj bi se znašel v policijski preiskavi zaradi suma spolnega napada na več mladoletnih deklet. Na kranjski policijski upravi so potrdili, da obravnavajo kaznivo dejanje s področja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, na dan pa prihajajo tudi izpovedi njegovih nekdanjih sotekmovalk in varovank. Šlo naj bi za doslej najhujše obtožbe na račun katerega od ravnateljev.

Da so se zlorabe začele že pred leti, dokazuje tudi izpoved matere ene izmed nekdanjih tekačic, ki je za Dnevnik povedala, da so spolno nadlegovanje prijavili tedanjemu tekaškemu vodstvu na Smučarski zvezi Slovenije"Hči se nama je z možem v solzah zaupala, da se je vse skupaj začelo z opolzkimi besedami, potem je nadaljeval z otipavanjem," je dejala; z dogajanjem naj bi seznanili tudi takratno tekaško vodstvo. "Niso nama verjeli, prav tako kljub najini prošnji niso sprožili nikakršnega postopka," je še povedala mati dekleta. 

O ravnateljevem vedenju do deklic naj bi se na osnovni šoli začelo govoriti julija. Kranjska policijska uprava je potrdila, da obravnavajo kaznivo dejanje s področja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, več informacij pa zaradi interesa preiskave ne dajejo.

Po besedah Romane Epih, predsednice Združenja ravnateljev, mora v takem primeru svet zavoda ravnatelja umakniti z delovnega mesta in počakati, da organi pregona opravijo svoje delo. Kot so za Siol navedli na osnovni šoli, ravnatelj od 1. 9. 2023 ne bo več zaposlen na šoli, sproženi so bili tudi vsi pravni postopki.

Ravnatelj je za pojasnila nedosegljiv.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija