RADU PIŠOTU UGLEDEN NAZIV: Zaslužen, da smo uspešno gostili številne mednarodne kongrese in druge poslovne dogodke (FOTO)

Koper

V četrtek, 14. novembra, je na Ljubljanskem gradu potekal osrednji dogodek Slovenskega ambasadorskega programa v letošnjem letu, kjer so bili podeljeni častni nazivi prvim Kongresnim ambasadorkam in ambasadorjem za leto 2019. Med njimi je tudi dr. Rado Pišot, direktor Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper.

Letošnje leto je prelomno za slovensko kongresno industrijo. Po dolgih letih prizadevanj Kongresnega urada Slovenije in njegovih članov je bil letos ob podpori Slovenske turistične organizacije, v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana in šestnajstimi sodelujočimi partnerji, zagnan projekt Slovenski ambasadorski program. Projekt je zastavljen v skladu z dobrimi praksami v tujini, kjer destinacije beležijo številne uspehe, prav na račun uspešnega razvoja in vodenja kongresnih in konferenčnih ambasadorskih programov.

Kot nam je povedal Pišot, prejemnik častnega naziva, so s kongresnimi priznanji slovenski znanstveniki oz. raziskovalci, ki so po njegovem mnenju bolj priznani v svetu kot pa doma, s tem končno dobili želeno potrditev tudi na domačih tleh.

Letošnji nominiranci kongresni ambasadorji in ambasadorke so zdravniki, znanstveniki, profesorji, raziskovalci in drugi strokovnjaki z različnih področij, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije.

Častno pokroviteljstvo osrednjega dogodka je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ugleden naziv je tako prejelo 25 kongresnih ambasadork in ambasadorjev Slovenije, ki so zaslužni, da smo v Sloveniji lahko uspešno gostili številne mednarodne kongrese in druge poslovne dogodke v Sloveniji.

Pogoj za nominacijo v letošnjem letu za imenovanje v naziv kongresna ambasadorka oz. kongresni ambasador je organizacija znanstveno-strokovnega ali poslovnega dogodka z minimalno 100 udeleženci in z vsaj polovično mednarodno udeležbo. V zagonskem letu je komisija upoštevala dogodke, ki so se odvili v obdobju od leta 2014 do vključno 2018. Prednost so imeli dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih oz. svetovnih združenj, ki so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili izrednega mednarodnega pomena. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
spraševalec |  19 .11. 2019 ob  11: 19
Bravo Rado in ekipa.