RACMAN PO PLAČILU VRTOGLAVE VARŠČINE NA PROSTOST: Če bo spet "izginil", bo denar obdržala država

Kronika

Sergej Racman bo po nakazilu 800.000 evrov varščine na prostost odkorakal predvidoma v prihodnjih dneh, je potrdila njegova odvetnica Martina Žaucer Hrovatin. Višje sodišče ni ugodilo pritožbi tožilstva na ponudbo za varščino, ki jo je v drugem poskusu sprejelo sodišče. To pomeni, da se bo lahko Racman v zadevi Marina zagovarjal s prostosti.

Racman je prvoobtoženi v zadevi Marina, v kateri tožilstvo njemu in soobtoženim očita zlorabo prostitucije v klubu Marina pri Ajševici ter še druga kazniva dejanja, tudi pranje denarja in ponarejanje listin. Obtožnica jih bremeni, da naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi in tako na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Tako naj bi podjetje, ki se je tudi znašlo med obtoženimi, pridobilo za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Racman je v priporu od novembra lani, ko so ga kanadski varnostni organi vrnili Sloveniji. Varščina je tako jamstvo, da ne bi zbežal in bi se redno udeleževal sodnih obravnav. Če bi namreč zbežal, bi država varščino obdržala.

Z begom v Kanado se je Racman skušal izogniti sodnim postopkom, ki tečejo zoper njega. Poleg postopka v zadevi Marina se je nedavno začelo še ponovljeno sojenje zaradi oškodovanja upnikov družbe Kolosej za nekaj več kot dva milijona evrov. Sojenje se je začelo že maja 2019, a je bilo prekinjeno, ker je Racman izginil. Obtožen je, da je novembra 2014 za 15 milijonov evrov prodal kompleks kinodvoran v BTC družbi SIP nepremičnine, čeprav naj bi vedel, da je Kolosej insolventen in da bo s tem oškodoval upnike.

Tokratna ponudba njegovih zagovornikov za varščino je bila že druga v kratkem času. Prvo je sodišče zavrnilo sredi avgusta. Tokrat pa je sprejelo ponudbo 800.000 evrov varščine in tudi pritožba tožilstva ni bila uspešna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .09. 2021 ob  01: 05
@kokodek, od poštemega dela!
kokodek |  06 .09. 2021 ob  23: 24
od kod mu denar za prostost
Ken058 |  06 .09. 2021 ob  16: 15
Hey Guys, i'm making $4000 per month with this awesome home based system, enough for me to make a living. You don't need to invest anything, It's totally FREE! you just have to download it, here's the link  www.earnapp3.com