PUSTNO DOGAJANJE V KOPRSKI OBČINI: Zabavno bo tudi brez tradicionalne povorke

Koper

V začetku tega tedna smo poročali, da kljub sprostitvi epidemioloških ukrepov v Kopru tudi letos ne bo tradicionalne Istrske pustne povorke. Bodo pa za veselo pustno vzdušje z manjšimi dogodki in prireditvami kljub temu poskrbeli na različnih koncih destinacije Koper.

V Centru mladih Koper se bo v soboto, 26. februarja, ob 20. uri pričel dogodek Maškarada zmerne svobode ali Za-Pust-i-PCT. Maske se bodo zavrtele v ritmih DJ JK Soul-a. Vstop na dogodek bo brezplačen, najboljšo pustno masko pa bodo nagradili.

Ples v maskah jutri prirejajo tudi v hotelu Grand Koper, pustovanje oziroma Yugo pustovanje pa v koprskem Bellavita baru.

Za manjša pustovanja oziroma vaške pustne povorke bodo poskrbeli tudi na podeželju. Pustni obhod po vasi bo v soboto in nedeljo v Dekanih, v soboto ob 14. uri v vasi Loka, v nedeljo ob 12. uri pa se bo pustna povorka sprehodila tudi po Gračišču in Loparju.

V nedeljo ob 10. uri društvo Dobra volja Škofije pripravlja Otroško pustno rajanje, ki ga bosta popestrila sprevod maškar s harmoniko in čarovnik Toni. Nekaj pustnega vzdušja pa bo zavladalo tudi na Pomjanu, kjer že ves teden pripravljajo strašila, ki jih bodo razstavili v nedeljo po kosilu, so sporočili iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper.

Na svoj račun bodo prišli tudi športni navdušenci. Kolesarski odsek Obalnega planinskega društva namreč vabi na pustno kolesarjenje. Zbor kolesarjev v maskah bo na parkirišču pred stadionom Bonifika v nedeljo, 27. februarja, ob 9. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  26 .02. 2022 ob  20: 07
kr neki dej fa mi težit s temi povorkami