PUST KOT IZGOVOR ZA PITJE? Policisti v eni noči ustavili kar 21 opitih voznikov

Kronika

Na območju podravskih cest so policisti v noči na nedeljo, ko so v teh krajih potekala številna tradicionalna pustna rajanja, pri vožnji pod vplivom alkohola zalotili 21 voznikov, še eden pa je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Poostren nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov so izvedli po metodologiji Promil.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, so z indikatorji alkohola preizkus odredili za 308 voznikov, pri čemer so ugotovili 21 kršitev vožnje pod vplivom alkohola, en voznik je preizkus odklonil. Ob tem so odredili še en strokovni pregled vozniku motornega vozila, pri katerem je hitri test pokazal vpliv prepovedanih drog v organizmu.

Pri devetih voznikih je koncentracija znašala nad 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pri 12 pa je koncentracija znašala do 0,52 miligrama na liter izdihanega zraka. Štirim voznikom so policisti odredili pridržanje.

Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bodo za zagotovitev boljših prometno varnostnih razmer tej problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenili tudi v prihodnje, so še sporočili s policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija