PULJČAN, KI JE UMORIL SVOJA STARŠA, NE BO PREJEL NAJSTROŽJE KAZNI: Tožilstvo prekategoriziralo kaznivo dejanje (VIDEO)

Kronika

Preiskovalni sodnik je na predlog okrajnega državnega odvetništva v Pulju danes odredil enomesečni pripor za Vedrana Bašića, 39-letnika, ki je osumljen, da je v četrtek popoldan v garaži hiše na Argonautski ulici ubil svoja starša. Sodnik mu je pripor odredil zaradi nevarnosti vplivanja na priče in nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja.

Kot so danes sporočili s hrvaškega državnega odvetništva, obstajajo utemeljeni sumi, da je osumljenec v obdobju od 13. do 14. januarja v družinski hiši v Pulju s strelnim orožjem zadal strelne rane 67-letnemu očetu in 66-letni mami. Oba sta zaradi posledic poškodb umrla na kraju dogodka.

Bašić je bil sprva obtožen dveh težkih umorov, torej najhujšega kaznivega dejanja zoper življenje in telo, ter osumljen, da je storil kazniva dejanja na surov ali zahrbten način, za kar kazenski zakonik predvideva zaporno kazen do 50 let, kar je tudi najvišja kazen zapora, ki jo predpisuje hrvaški kazenski zakonik. Danes pa je državno odvetništvo omililo pravno kvalifikacijo.

Vedran Bašić tako ni več obtožen dveh kaznivih dejanj hudega umora, temveč dveh "navadnih" umorov. V praksi to pomeni, da v primeru obsodbe ne more biti obsojen na največ 50 let zapora. V primeru "navadnega" umora je najvišja kazen zapora 15 let, piše Glas Istre.

Garaža, v kateri je sin sodil svojima staršema.

Hrvaški mediji danes še pišejo, da je 39-letnik po zločinu poklical odvetnika, preden se je predal policiji. Starša je ubil v četrtek zvečer, medtem ko se je prijavil na policiji v petek popoldan. Kaj je počel v vmesnem času in ali je noč prebil v hiši, kjer je sodil svojima staršema, še ni znano.

Bašić je pred sodnika stopil danes dopoldne, povsem miren, v spremstvu policistov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija