PSI V BONINIH POGRIZLI DOMAČINKO: Brez nadzora so vsak dan, mimo njih pa v šolo hodijo otroci (FOTO)

Koper

Na naše uredništvo se je obrnila bralka iz Boninov, ki je na božični dan doživela neprijetno, predvsem pa boleče srečanje s sosedovimi psi. Štirje psi pasme anatolski ovčar, znani tudi kot turški kangali, so jo napadli pred njeno hišo, jo popraskali in pogrizli. Nazorne fotografije in opozorilo, da se kaj takega ne bi smelo dogajati, predvsem pa ne, ker mimo poteka šolska pot, je objavila tudi na družbenem omrežju Facebook. "Lahko bi se končalo dosti slabše! Danes jaz … naslednjič???" se sprašuje zaskrbljena bralka (ime hranimo v uredništvu, op. a.).

Bralko so včeraj pred njeno hišo v Boninih napadli in pogrizli štirje sosedovi psi pasme anatolski ovčar. Gre za velike pse, težke tudi čez 45 kilogramov. Kljub poškodbam, ki jih je utrpela in katerih ni malo, je zadovoljna, da so bile njene psičke med napadom v hiši in da jo je sama "še dobro odnesla".

Po njenih besedah, so jo psi zbili na tla in pričeli gristi, rešila se je z nagonskim odzivom: "Dala sem se v podrejeni položaj, bočno proti njim, z rokami pod sabo, glavo dol in vstran pod kotom. In so se ustavili."

GROZLJIVO ODKRITJE NA BOŽIČNO JUTRO: V gozdu naletela na razpadajoče truplo

Ženska, ki se je na božično jutro odpravila na tek v gozd pri Trebčah, je svojo odločitev najbrž kmalu obžalovala. Med tekom je na tleh opazila ležečo osebo. Sprva je mislila, da je oseba poškodovana, a je bila resnica veliko bolj grozljiva. Fotografija je simbolična.

Sosedovi psi pa naj ne bi bili agresivni prvič. "To ustrahovanje in prijave tako policiji kot inšpekciji se vrstijo. Tudi tokrat jo bo lastnik petih turških kangalov in ene novofundlanke odnesel z globo 100 evrov, ker ni imel psov pod nadzorom. Ti psi so brez nadzora vsak dan. Mar bo res moralo priti do tragedije," je za naš portal povedala bralka.

Psi naj bi bili vsakodnevno brez nadzora.

Kot še pojasnjuje, naj bi se psi pogosto, skoraj vsak dan prosto sprehajali naokrog. Bodisi uidejo pod mrežo bodisi jim lastniki pustijo odprto ograjo, pravi bralka, ki jo skrbi predvsem dejstvo, da je tam šolska pot, po kateri vsakodnevno hodijo otroci.

Dogodek je že prijavila policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kristjan |  28 .12. 2019 ob  09: 04
-1
Koliko zafustriranih in zlobnih ljudi okoli....groza, v primerjavi z vami so psi super....lepe praznike in čim manj hudobije v 2020
td |  27 .12. 2019 ob  14: 36
Kaj smo normalni? Te pse bi že morali odpeljat na varno in ocenit ali so trajno nevarni ali ne. Take lastnike pa bi moral zakon predvidevat evtanazirat.
vseved |  27 .12. 2019 ob  12: 52
11
Lastnika v zapor za leto dni, pse pa usmrtit.
Kukuruz |  27 .12. 2019 ob  02: 38
15
Naj te nekdo ustreli v roko,zabode noz ,ali pa te pes ugrizne.
Kaksna je razlika?
Prognostik |  27 .12. 2019 ob  00: 00
13
Do tragedije BO prišlo. Dejte času čas in kužeki bojo opravilio svoje. Kri so probali...
zoran13 |  26 .12. 2019 ob  22: 05
10
CIVILNA ODGOVORNOST

Ob takšnih dogodkih je po vsej verjetnosti podana civilna odgovornost za premoženjsko in nešremoženjsko škodo, da ne govorimo o škodi zaradi samega zdravljenja ter morebitni izgubi zaslužka. V takih primerih so takšni stroški lahko zelo visoki in se upošteva tudi iznakaženost zaradi ugrizov, itd...

8. člen POSEST ŽIVALI
(1)Zavarovanje krije odgovornost vsakokratnega imetnika (lastnika, čuvaja, oskrbnika, jahača), ki ima na skrbi žival, ki je navedena na polici.
(2)V primeru naslednjih pasem psov: American Staffordshire Terrier, Bullterrier, Pit Bull Terrier, Staffordshire Bullterrier, Rotweiler, Doberman kakor tudi križanci med temi ali križanci teh z drugimi pasmami, zavarovalno kritje ni podano, če se ugotovi, da ob uporabi nagobčnika, do škodnega dogodka ne bi prišlo.
(3)Iz zavarovanja so izključeni odškodninski zahtevki zaradi poškodb, ki jih konj povzroči jahaču med ježo in pripravo nanjo
www.pzs.si/javno/clanarina__zavarovanja/Članarina 2015/splosni_pogoji-splosna_odgovornost.pdf
eportal.mss.edus.si/portal/documents/20181/173874/O-01-16.pdf/0321bfc2-b757-4fc0-b107-9d79f8c76b93
www.triglav.si/zavarovanja/posamezniki/zavarovanje_zivali/zavarovanje_psov?cm_mmc=TriglavAdwords-_-Zavarovanje-psov-_-Search-_-8229993345_62377405185