PSI LAHKO ZAVOHAJO KORONAVIRUS: To je ugotovila nemška študija

Svet

Psi so po le nekaj dneh urjenja sposobni identificirati ljudi, ki so okuženi z novim koronavirusom, pravi študija, ki jo je opravila veterinarska fakulteta iz Nemčije.

Osem psov nemške vojske je po le enem tednu urjenja sposobnih natančno prepoznati, kdo je okužen s covidom-19, in sicer tako, da povoha slino ljudi. Okuženo slino so izbrani psi prepoznali v 94 odstotkih primerov, v raziskavi pa je sodelovalo več kot tisoč ljudi, piše Bloomberg na svoji spletni strani.

Profesorica veterinarske fakultete iz Hannovra Maren von Koeckritz-Blickwede je prepričana, da ta način prepoznavanja okuženih deluje, saj je presnova bolnih ljudi popolnoma spremenjena.

"Menimo, da so psi sposobni prepoznati specifičen vonj," pravijo raziskovalci. Psi imajo namreč za kar tisočkrat bolj razvit in občutljiv čut za vonj kot ljudje.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija