PRVIČ LETOS V ŠOLSKE KLOPI: Tokrat so šolarji na novoletnih počitnicah uživali kar dvanajst dni

Slovenija

Okoli 257.000 učencev in dijakov se danes po božično-novoletnih praznikih znova vrača v šolske klopi. Tokrat so šolarji na novoletnih počitnicah uživali kar dvanajst dni, ki so jih preživeli vsak po svoje. Zdaj jih čaka zaključek prvega ocenjevalnega obdobja, nato se bodo že februarja odpravili na enotedenske zimske počitnice.

Šolarji so pred novoletnimi počitnicami v šolske klopi zadnjič sedli v petek, 21. decembra. Da so si podaljšali počitnice so ponedeljek, 24. december, nadomestili z delovno soboto 29. septembra lani. Sledila sta dva praznična dneva, božič 25. decembra ter dan samostojnosti in enotnosti 26. decembra. Na počitnicah pa so bili tudi v zadnjih dneh novega leta, ki sta jim sledila še dva praznična dneva, 1. in 2. januar.

Po koncu novoletnih počitnic šolarji zdaj zaključujejo prvo ocenjevalno obdobje, ko prejmejo tudi obvestila o učnem uspehu. Prvo od dveh ocenjevalnih obdobij se po pravilniku o šolskem koledarju v osnovnih šolah zaključi 31. januarja, v srednjih šolah pa 15. januarja.

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času tako imenovanih krompirjevih počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.

Na zimske počitnice se bodo 18. februarja odpravili najprej učenci jugovzhodne Slovenije, v tednu od 25. februarja do 1. marca pa še tisti iz zahodne in osrednje Slovenije. Še prej, 15. in 16. februarja, pa učence, predvsem devetošolce, čakata tradicionalna informativna dneva za vpis v srednje šole.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija