PRVIČ IZ OČI V OČI: Čalušić se bo danes sestala s predstavniki kmetov

Slovenija

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se bo danes prvič po prevzemu resorja sestala z deležniki v kmetijstvu. Prepričana je, da je mogoče s pogovorom, znanjem in izkušnjami pomembno doprinesti k razvoju slovenskega kmetijstva in premagati izzive. Ministrica sicer napoveduje redna srečanja.

Kot so zatrdili na ministrstvu, je komunikacija Čalušić z nevladnimi organizacijami v teku že ves čas, odkar je prevzela ministrski položaj. Predstavnike Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), Sindikata kmetov Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Zveze kmetic Slovenije, Zveze slovenske podeželske mladine in Združenja hribovskih in gorskih kmetov Slovenije pa je za danes povabila na prvo skupno srečanje.

Srečanje bo spoznavne narave, z njim se želi tudi postaviti temelje za uspešno sodelovanje pri nadaljevanju pogovorov in izpolnjevanju zavez na področju stavkovnih zahtev, so navedli na ministrstvu.

Do sestanka sicer prihaja v času, ko kmetje v več evropskih državah s protesti opozarjajo na nevzdržne razmere v panogi, kot so cene pridelkov, obdavčitve, konkurenca iz uvoza in stroga okoljska pravila. S podobnimi težavami se srečujejo tudi slovenski kmetje. Na izzive so pred dnevi opozorili v javnem pismu predsedniku vlade Robertu Golobu.

Čalušić je že ob nastopu funkcije 12. januarja poudarila velik pomen konstruktivnega sodelovanja in vključevanja deležnikov pri razvoju kmetijske politike v Sloveniji. Kmalu zatem je napovedala tudi redna srečanja, na katerih naj bi sproti reševali odprta vprašanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija